Ultimul „meci“ pentru Alex Grădinaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii, rudele, prietenii, colegii de echipă şi foştii antrenori şi-au luat adio, duminică, de la tânărul de 19 ani care a murit în urma unui accident grav suferit pe terenul de rugby.

Sute de persoane ­s-au adunat la locuinţa lui Alexandru Grădinaru pentru a fi alături de el pentru ultima dată. „Chiar înainte să moară am fost la el la spital şi tatăl lui ne-a zis că sunt ultimele lui clipe, dar nu l-am crezut. Tot am sperat că va fi operat şi salvat", a spus Laurenţiu Stoichiţă, fost coleg cu Alex. „Nici acum nu realizez că suntem în ultima zi în care îl vedem. Suntem depăşiţi de situaţie. Alexandru era un tânăr de perspectivă", a spus Florin Bălan, antrenor-jucător la clubul din Arad.

După ce a părăsit casa părintească, trupul neînsufleţit al sportivului a fost depus, pentru câteva momente, pe terenul de rugby din cartierul Noua, acolo unde Alexandru a jucat pe vremea când era junior. Tribunele au fost din nou pline iar pe teren, foştii colegi au cântat pentru ultima oară imnul echipei. În sicriul sportivului a fost pusă o minge de rubgy nouă, semnată de toţi coechipierii lui.

O moarte controversată

Rugbistul Alexandru Bogdan Grădinaru a murit joi, la ora 6.00, la Spitalul Pelican din Oradea. Tânărul a suferit un accident grav, în timpul unui meci de rugby, la 31 martie 2010. A fost internat iniţial la Spitalul din Timişoara, fiind transferat ulterior la Spitalul Pelican din Oradea, la 22 iunie. Medicul coordonator al Federaţiei Române de Rugby, Alin Popescu, a anunţat că unul dintre motivele decesului este „o bronhopneumonie mixtă (fungică şi bacteriană) galopantă, neresponsivă la tratament, venită pe fondul general cunoscut (leziune medulară completa C4 post traumatică)".

Părinţii lui Alexandru nu se pot împăca cu ideea că fiul lor s-a prăpădit înainte să-i vină sorocul. „Am sperat până în ultima clipă, degeaba. Complicaţiile l-au omorât, înainte de a mai apuca să-l ducem pe Alexandru în străinătate pentru tratament. Suntem hotărâţi să facem lumină în cazul morţii copilului nostru", a spus Viorel Grădinaru, tatăl tănărului rugbist.

Medicii se disculpă

Cei care l-au tratat pe Alexandru la Timişoara spun că infecţia ar fi putut apărea în orice spital din lume. „Acest caz a fost unul foarte complicat. În momentul în care se intubează un bolnav, în momentul în care se depăşesc patru-cinci zile de la intubaţie, cum în aer sunt viruşi şi bacterii, pentru că nu poţi să-l pui într-o cupolă sterilă, apar infecţii la nivel respirator. Asta se întâmplă oriunde în lume", a spus Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, a declarat că ancheta desfăşurată în acest caz a arătat că moartea sportivului nu poate fi pusă pe seama medicilor sau a condiţiilor din spitale. „Nu a fost vorba de o infecţie spitalicească. A fost un caz depăşit din punct de vedere medical", a spus Marius Pîrcioagă. Ca urmare a concluziilor DSP, cazul nu a mai fost înaintat Colegiului Medicilor Bihor. (Marian Stoica, Claudia Vidican, Gerhald Ernst)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite