Ucis pentru că a vrut să salveze un maidanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Prişcu (50 de ani), din Braşov, a fost ucis, vineri seara, în faţa blocului în care locuia, de vecinul său, Dumitru Abrenuc (56 de ani).

Scandalul dintre cei doi vecini a pornit de la un maidanez. Agresorul abia se întorsese de la muncă şi se plimba cu câinele lui prin cartierul Astra. La un moment dat, în încercarea de a-şi proteja animalul, Abrenuc a lovit cu piciorul un câine comunitar.

Adrian Prişcu, vecinul care a văzut întreaga scenă, a strigat de la geamul locuinţei la Dumitru Abrenuc, moment în care, fiind provocat acesta din urmă, a coborât pentru a-i aplica o corecţie.

Se pare că, după o ceartă de câteva secunde, Arbenuc l-ar fi lovit cu o sticlă în cap pe Adrian Prişcu, după care l-a înjunghiat cu un ciob. Decesul braşoveanului a survenit la câteva minute, în ciuda eforturilor făcute de medicii de la ambulanţă.

„Când am văzut că loveşte câinele cu sălbăticie, eu şi soacra mea am încercat să-l oprim. Însă el ne-a înjurat, iar soţul meu a intervenit", a povestit Teodora Cărpuş, soţia victimei.

Poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă. „Agresorul a fost reţinut pentru omor deosebit de grav, pentru 29 de zile, urmând să fie judecat şi riscă să petreacă până la 25 de ani în închisoare. S-a reţinut ca circumstanţă atenuantă provocarea agresorului de către victimă, primul având nevoie de şapte zile de spitalizare", a declarat Carmina Reit, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite