Braşov: Traseul dintre Predeal şi Sinaia, coşmar la 16,8 km/oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că majoritatea turiştilor şi-au încheiat ieri vacanţa şi au pornit spre case, pe mai multe tronsoane ale DN 1 s-au creat adevărate ambuteiaje.

Ninsoare şi numărul mare de autoturisme au dat peste cap traficul pe cel mai tranzitat drum care face legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Capitală. Reporterii „Adevărul" au testat, ieri, traficul de pe DN 1 şi au demonstrat că între Predeal şi Sinaia nu ai cum să mergi în astfel de situaţii cu o viteză mai mare de 17 km/oră, cu toate că în localităţi limitza de viteză impusă de oamenii legii este de 70 km/h, iar în afară este chiar de 100 de km/h.

Trafic deviat... degeaba

Reporterii au plecat la ora 13.10 din Predeal şi au ajuns abia la 14.25 la ieşirea din Sinaia. Pe parcursul întregii zile s-a circulat cu viteză de melc pe acest tronson şi cauza principală nu a constituit-o ninsoarea, ci numărul prea mare de autoturisme, care a tranzitat DN 1. Chiar dacă poliţiştii au încercat, încă de la primele ore ale dimineţii, să devieze traficul din Braşov, pe DN 1A sau pe DN 73 şi apoi, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, aglomeraţia şi ambuteiajele au fost iminente, din cauză că majoritatea turiştilor au plecat fie din Predeal, fie din celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei. Agenţii de poliţie au recunoscut că valorile de trafic s-au triplat. Astfel, viteza medie de parcurgere a traseului de 21 de kilometri dintre cele două staţiuni a fost de 16,8 km/oră. Mulţi dintre şoferii prinşi în coloanele interminabile au decis într-un final să se întoarcă din drum, să urmeze sfatul poliţiştilor şi să meargă pe rutele ocolitoare.

Aproape ca la pas

Cel mai încet s-a mers din Azuga până în Buşteni, unde cei 5,3 kilometri au fost parcurşi în 27 de minute, rezultând o viteză medie de deplasare de 11,7 km/oră, puţin mai repede decât la pas. Nici până în Azuga nu s-a circulat mai bine, cei şase kilometri fiind parcurşi într-o jumătate de oră, cu o viteză de doar 12,2 km/oră.

În schimb, cel mai bine s-a mers între Sinaia şi Buşteni, unde viteza medie a crescut la 36 de km/h.Totuşi, dacă s-ar fi circulat cu viteză normală, drumul dintre cele două staţiuni ar fi fost parcurs de opt ori mai repede.

Drumarii iau decizii anapoda

Ministerul Transporturilor a decis să restricţioneze traficul greu pe DN 1 pe tot parcursul anului 2010. Restricţia a fost aplicată anapoda, deoarece camioanele pot să circule noaptea, dar şi în weekend, respectiv atunci, când drumul este foarte aglomerat şi se creează ambuteiaje.  Autovehiculele care au peste 7,5 tone nu au voie pe sectorul de drum cuprins între Braşov şi Bucureşti, de luni până vineri în intervalul orar 6.00 - 22.00. Pentru a putea circula totuşi, pe aici şi în acest interval, camionagii vor trebui să obţină o autorizaţie de la CNADR cu cel mult 15 zile înainte de prima zi de valabilitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite