Braşov: Revelion în casa contelui Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaspeţii vor avea acces nelimitat în tot castelul, chiar şi în zonele care sunt închise vizitatorilor
Oaspeţii vor avea acces nelimitat în tot castelul, chiar şi în zonele care sunt închise vizitatorilor

Pentru 500 de euro, oricine poate să ciocnească în noaptea dintre ani o cupă de şampanie în vestitul castel de la Bran. Vizitatorii vor petrece noaptea dintre ani chiar în castel. Dineul festiv va fi organizat în salonul Reginei Maria, iar mâncarea va fi servită în vase „regale“.

Oferta pentru petrecerea dintre ani de la castel este limitată. Doar 30 de excentrici vor putea să petreacă aici. Administratorii castelului le promit musafirilor că vor avea parte de o seară unică, organizată până în cele mai mici amănunte.

„Vrem să reconstituim atmosfera regală. Pentru cei care vin la Castel de Revelion, pregătim o noapte de neuitat, cu un meniu exclusivist şi o atmosferă unică. Masa festivă va fi pregătită într-unul dintre saloanele castelului.

Musafirii noştri vor avea acces nelimitat în tot castelul, chiar şi în zonele care sunt închise vizitatorilor", a declarat Alexandru Priscu, director de PR şi Marketing al Castelului Bran.

Dans în salonul Reginei Maria

Turiştii care aleg să întâmpine 2010 în reşedinţa regală vor începe petrecerea în jurul orei 21.00. Aceştia vor fi aşteptaţi cu un cocktail party inedit, care va avea loc în curtea castelului. Va urma un tur al monumentului, iar la etajul al patrulea al clădirii va fi amplasat un bar cu cele mai fine băuturi.

Petrecerea propriu-zisă va avea loc chiar în salonul Reginei Maria. Organizatorii spun că din meniu nu vor lipsi trufele şi caviarul. Invitaţii vor mânca din farfurii de porţelan, cu tacâmuri de argint şi vor bea şampanie din pahare de cristal, cu ornamente din metale nobile. Întreaga noapte, turiştii vor avea acces nelimitat în toate încăperile castelului.

Aceştia vor putea petrece oriunde vor dori, în funcţie de preferinţele pe care le au. Organizatorii se gândesc să le ofere şi un concert special, însă ţin ca acesta să rămână o surpriză, până la final. Întreg festinul este inclus în preţul de 500 de euro de persoană.

Bătaie pentru rezervări

Administratorii Castelului Bran susţin că există deja mai multe persoane interesate de ofertă.

Norocoşii ar putea fi, însă, 30 de francezi, care ar veni în România special pentru Revelionul din casa lui Dracula. „Ca să satisfacem pretenţiile invitaţilor noştri, este bine ca grupul să fie compact şi să stabilim împreună detaliile", a explicat Alexandru Priscu.

Petrecere de lux controversată

Oferta lansată în premieră la Castelul Bran nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Specialiştii în conservarea monumentelor spun că o astfel de distracţie ar putea să lase urme adânci asupra castelului.

„O clădire de patrimoniu se poate strica foarte uşor. Şi noi am primit foarte multe cereri din partea turiştilor, însă i-am refuzat. Mulţi ofereau mii de euro ca să se cazeze măcar o noapte, dar aşa ceva nu este permis într-un castel cu o asemenea vechime şi valoare", spune Daniel Apostol, fostul şef al Compartimentului de Relaţii Publice al Castelului Bran.

Nici istoricii braşoveni nu sunt încântaţi de ideea pe care au avut-o proprietarii Castelului Bran. Mulţi dintre aceştia cred că este primul pas înainte ca monumentul de la Bran să devină doar un hotel de fiţe.

„Dacă nu suntem în stare să dăm o destinaţie culturală unui monument de patrimoniu de clasa A, ne limităm la a înfiinţa cârciumi în castele. Ce se întâmplă la Bran este revoltător şi demonstrează cât suntem de limitaţi.

Turiştii pot face ce vor într-o astfel de clădire. La Louvre şi Versailles nu se întâmplă aşa ceva", este de părere Nicolae Pepene, specialist în conservarea monumentelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite