Ministrul Mediului şi Pădurilor, referitor la „viteza“ cu care a accesat fonduri europene: „Un ochi plânge şi altul râde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, Foto: Stelian Grăjdan
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, Foto: Stelian Grăjdan

Tot în cadrul vizitei de la Braşov, László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor a tras un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene.

CITEŞTE ŞI:

László Borbély: „Trebuie să găsim soluţii pentru cele peste 300 de mii de hectare de pădure neadministrate momentan"

László Borbély: „Romsilva trebuie să se transforme într-o societate profitabilă"

Cu privire la dezamăgirea arătată de preşedintele Traian Băsescu faţă de Ministerul Mediului în ceea ce priveşte ritmul de accesare a fondurilor Uniunii Europene, ministrul Borbély a oferit explicaţii.

„Un ochi plânge şi altul râde. Ochiul care râde se uită la contractele încheiate. Avem contracte încheiate de 5,3 miliarde de euro, fapt pentru care suntem primii la capitolul lucrări majore pentru structura de mediu din Europa. Noi am semnat contractele, iar restul cade în atribuţia administraţiilor locale. Astfel, ochiul care plânge este din această cauză. Din cei 5,3 miliarde contractaţi, 10 % sunt plătiţi, iar restul sunt pe finanţare. Am avut opt întâlniri anul trecut cu toate regiunile, am chemat toţi beneficiarii, constructorii şi i-am întrebat cum putem să-i ajutăm ca să absoarbă totul mai repede. Multe proiecte au fost prost făcute sau reanalizate, plus că au existat licitaţii care după multe contestaţii prin justiţie, au durat chiar şi 500 de zile", a spus ministrul.

László Borbély: „Sperăm să ridicăm cât mai multe perdele forestiere de protecţie în România"

László Borbély este totuşi optimist. „Dacă mai avem puţintică răbdare o să absorbim mult mai mulţi bani, dar în momentul de faţă într-adevăr este o problemă serioasă", a încheiat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite