FOTO Iarna geroasă, de la piscină la pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În piscină nu se simte frigul, deşi afară sunt temperaturi cu minus
În piscină nu se simte frigul, deşi afară sunt temperaturi cu minus

Temperaturile scăzute din ultimele zile nu i-au speriat nici pe braşoveni, nici pe turişti. Ei s-au relaxat fie la bazin, fie la schi sau săniuş.Hotelierii sunt convinşi că weekendul, fie el şi geros, le va aduce mii de turişti. „Clienţii noştri pot petrece la piscină, în aer liber sau în interior“, asigură reprezentanţii unui complex acvatic.

FOTOGALERIE

La minus 20 de grade cei aflaţi în aceste zile la munte se pot bucura de o atmosferă tropicală. Astfel, sute de turişti şi braşoveni au preferat să-şi petreacă zilele de ger în complexul acvatic din oraş, unde temperatura este de peste 30 de grade Celsius.

„Este minunat. Suntem sub cerul liber, iar pe lângă noi este zăpadă şi totuşi nu simţim gerul. Bazinele de aici sunt perfecte pentru noi, pentru că ne-am săturat de frig. Te simţi ca nou după o zi petrecută aici", a spus Ginel Stoica (23 de ani).

„Păcat că mai trebuie să mergem şi la facultate. Pe cât de frig e afară, pe atât de bine este înăuntru. Nu cred că este vreo altă metodă mai bună ca să scăpăm de ger.

Nu-mi închipuiam că o să stau vreodată în pielea goală, la minus 20 de grade Celsius", a declarat şi Răzvan Lascăr (22 de ani).

Pârtiile sunt pline chiar şi în zilele cele mai geroase

Pârtiile sunt pline chiar şi în zilele cele mai geroase

Distracţia de vară practicată în toiul iernii costă 50 de lei de persoană, pentru o zi întreagă. În interiorul complexului, turiştii se pot bucura şi de saună, masaj, tratamente cosmetice sau sală de fitness.

„Indiferent de anotimp, în interiorul complexului sunt permanent peste 30 de grade Celsius. Ţinând cont de gerurile din ultimele zile, este o diferenţă de mai mult de 50 de grade. Este locul perfect pentru toţi cei care vor să scape de frig şi să se simtă ca vara, în plină iarnă. Numărul vizitatorilor noştri s-a dublat", a explicat Alina Puchianu, reprezentantul compexu­lui acvatic.

Pârtii perfecte, în ciuda gerului extrem

În acelaşi timp, amatorii de senzaţii tari nu renunţă la sportul de pe pârtie nici în ruptul capului. Pe un ger de crăpau şi pietrele, pârtiile din Poiana Braşov, din Predeal şi de pe Valea Prahovei au fost pline. Zăpadă este din belşug, tunurile şi instalaţiile pentru schi funcţionând aproape non-stop.

„Nu putem spune că gerul a stricat zăpada de pe pârtii. S-a întâmplat exact opusul. Am putut ţine în funcţiune tunurile de zăpadă, aşa că stratul de omăt e de până la 80 de centimetri. Condiţiile de schi sunt perfecte, iar în weekend ne aşteptăm ca staţiunea să fie plină", a declarat Rareş Ungureanu, şeful Salvamontului din Predeal. Zăpada consistentă nu este singura veste bună pentru turiştii care se îndreaptă spre munte: în weekend, gerul se înmoaie şi va ninge din nou.

Hotelul de gheaţă, plin ochi

Gerul din România atrage sute de britanici, dornici de senzaţii tari. Peste 300 de turişti din Marea Britanie au făcut rezervări în camerele de gheaţă pentru întreaga iarnă în Hotelul Bâlea Lac. La 2.000 de metri altitudine sunt minus 30 de grade pe timpul nopţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite