Braşov: Concurs de gătit la Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătari şi măcelari s-au întrecut în măiestrie
Bucătari şi măcelari s-au întrecut în măiestrie

Sub sloganul „Vi s-au terminat cârnaţii? Hai la Bran să facem alţii!”, nouă echipe de bucătari, dar şi măcelari s-au întrecut ieri în a prepara fel de fel de bucate, care mai de care mai apetisante.

Pentru ca evenimentul să fie organizat ca la carte, „materia primă" a fost tăiată chiar de dimineaţă.

Mai citiţi şi:

Mâncare tradiţională asiatică, în centrul Piteştiului

Marcela Pavel, tânăra de 20 de ani care vinde shaorma şi kebab

Bucătarii au preparat caltaboşi, cârnaţi, ruladă cu muşchiuleţ de porc, jumări, guşă fiartă în zeamă de varză şi sloi, un muşchi de porc pus în untură. Pentru că produsele săţioase merg bine cu murături, maeştrii bucătari au adus şi castraveţi sau gogoşari la saramură sau în oţet. Toţi turiştii prezenţi au putut gusta preparatele care le-au lăsat gura apă. Şi pentru a nu lipsi voia bună, ei au putut sorbi şi pălincă sau afinată de casă. Fiecare bucătar, prezent la concurs, are secretele lui.

„În primul rând este nevoie de un porc de casă pentru a prepara cârnaţi delicioşi. Usturoiul şi condimentele nu trebuie să lipsească", a spus Ioan Itu, un bucătar de 37 de ani din Şinca Nouă.

Fiecare preparat în parte este făcut după reţete transmise din generaţie în generaţie. „Avem o pastă de jumări făcută după o reţetă primită de la străbuni. Este deja renumită. După ce se fac jumările, se dau prin maşina de tocat şi se pun la borcan" a spus Măriuţa Petruţa, o bucătăreasă de 42 de ani din Codlea. Concursul se va încheia astăzi, cu premierea celor mai pricepuţi bucătari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite