Clienţii Credit Europe vor da în judecată banca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de clienţi ai Credit Europe Bank au mers ieri la sediul sucursalei din Braşov pentru a-şi verifica depozitele.

Cei mai mulţi au răsuflat uşuraţi. „Am 5.000 de lei depuşi la bancă şi, din fericire, sunt acolo", a spus Elena Popescu (78 de ani).

Cât de vulerabil este contul tău bancar

Numărul plângerilor depuse la OPC a ajuns ieri la 23, iar suma vehiculată că ar lipsi din conturile clienţilor depăşeşte un milion de euro. Cei mai mulţi clienţi care s-au trezit cu conturile goale spun că în prealabil au fost informaţi, prin documente oficiale, că nu le lipseşte niciun bănuţ.

„Avem de 10 ani acest cont. În fiecare lună, mama mea ridica dobânda şi verifica depozitul. Săptămâna trecută am primit nişte hârtii din care reiese că banii au fost extraşi din 2009. Cred că s-a ţinut o «dublă contabilitate»", a spus Vasile Văcean. Omul susţine că, şi în eventualitatea în care banca îi va restitui suma de 65.000 de lei pe care o avea în cont, este hotărât să ceară daune instituţiei bancare.

Vicepreşedintele băncii centrale Credit Europe Bank, Omer Tetik, venit ieri la Braşov pentru a sta de vorbă cu clienţii. „Am început să facem plăţi către cei care au depus reclamaţie şi toţi oamenii îşi vor recupera banii", a spus Tetik. Printre cei cercetaţi se află şi Otilia Negrilă, directorul de operaţiuni al băncii, care a fost suspendată din funcţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite