Atenţie, schiori: pericol de avalanşe în munţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Mirea şi Dragoş Mătoiu au rămas ieri înzăpeziţi în munţi
Ionuţ Mirea şi Dragoş Mătoiu au rămas ieri înzăpeziţi în munţi

Turiştii care aleg să-şi petreacă weekendul la munte vor avea parte de condiţii excelente.

În Poiana Braşov şi Predeal se schiază pe toate pârtiile, iar stratul de zăpadă măsoară între 25 şi 40 de centimetri. Salvamontiştii îi avertizează, însă, pe turişti să nu urce pe platouri, acolo unde accesul este interzis în timpul iernii. Salvatorii montani spun că diferenţele de temperatură creează mai multe straturi de zăpadă, iar riscul producerii de avalanşe este foarte mare.

În celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei, din cauza ploii şi a vântului, nu se poate schia. În Sinaia, deşi pârtiile sunt acoperite cu zăpadă, instalaţiile pe cablu au fost oprite şi ar putea rămâne la fel şi în weekend, din cauza vântului puternic.

La Buşteni, pe Kalinderu se poate schia, dar ploaia torenţială ar putea strica stratul de omăt. Singura staţiune unde turiştii se pot bucura de iarnă este Azuga, unde se poate schia pe toate pârtiile.

Rătăciţi pe munte

Doi studenţi de la Facultatea de Geografie din Bucureşti care au mers ieri în Peştera Stogu pentru a recupera aparatura de monitorizare a liliecilor au rămas înzăpeziţi în Munţii Căpăţânii.

„Ningea abundent şi n-am mai putut înainta. Am sunat la dispeceratul naţional Salvamont şi au trimis ajutoare", a spus Ionuţ Mirea (21 de ani), din Giurgiu. Pentru că erau epuizaţi, cei doi şi-au instalat cortul şi au aprins un aragaz de voiaj.

„Am adormit amândoi şi ne-a luat foc cortul. Flăcările mi-au ars mie barba, iar colegului meu părul", a spus celălalt student, Dragoş Mătoiu (21 de ani), din Bucureşti. Cei doi au fost coborâţi de salvamontişti ieri-seară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite