Angajaţii din penitenciare dau cu caschetele în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din penitenciarele din toată ţara se vor aduna mâine, în jurul orei 12.45, în faţa sediului PD-L Bucureşti pentru a protesta împotriva guvernării iresponsabile. La protest vor participa şi salariaţi ai Penitenciarului Codlea.

Acţiunea de protest poartă numele de „ceremonia aruncări caschetelor". Angajaţii din penitenciare se revoltă împotriva deciziei de reducere a salariilor şi împotriva tăierii pensiilor speciale acordate până acum personalului din peniteciare.

Participanții la acţiune nu vor scanda «Ieşi afară, javră ordinară!», iar caschetele nu vor avea însemne naţionale şi vor fi aruncate cât se poate de disciplinat şi lipsit de intenţia de a atenta la siguranţa naţională. Nu dorim să dăm ocazia Preşedintelui - Guvern de facto să denatureze revendicări de natură socială şi să evite responsabilitatea pentru o guvernare incompetentă economic", spune Sorin Dumitraşcu  preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) . 

De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi de modul în care a fost votată legea pensiilor şi cer plata orelor suplimentare, care se ridică la 48.000.

„Solicităm Guvernului măsuri de urgență pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru şi plata celor câteva sute de mii de ore suplimentare efectuate și imposibil a fi recuperate. Solicităm organelor competente sancționarea fraudei prin care a fost votată Legea pensiilor în Parlamentul României", mai spune Sorin Dumitraşcu.

În perioada următoare FSANP va participa la toate acțiunile de protest organizate de Cartel Alfa, inclusiv la încetarea generală a activității în penitenciare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite