Braşov: 11.000 de lei, pentru email-urile Elodiei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta prietenă a hacker-ului, care este acuzat că a spart poşta electronică a Elodiei, le-a spus judecătorilor că bărbatul a primit 11.000 de lei de la poliţist.

Noi martori au fost audiaţi astăzi în procesul în care poliţistul Cristian Cioacă şi hacker-ul Adrian Niţu sunt inculpaţi pentru violarea corespondenţei electronice a avocatei Elodia Ghinescu.

Fosta prietenă a hacker-ului a mărturisit că, în contul ei, poliţistul a virat 11.000 de lei, pentru Adrian Niţu. Tânara a mai declarat că, în posesia cardului, se afla la fostul său prieten, care a şi ridicat, ulterior, banii.  

alexandra enescu

Femeia de 25 de ani a spus în faţa judecătorilor că nu ştie pentru ce poliţistul a dat aceşti bani fostului său prieten şi că nu crede ca Adrian Niţu s-a întâlnit vreodată cu Cioacă. Tânăra a adăugat că cei doi ţineau legătura prin telefon, însă ea nu a asistat la nicio convorbire dintre ei.

Celălat martor audiat astăzi a fost Gheorghe Petrică, unul dintre invitaţii OTV-ului, televiziunea care a făcut publice mesajele de pe mail-ul Elodiei. Acesta a declarat că a primit de la Cioacă, personal, transcrierea discuţiilor purtate prin intermediul computerului de către avocată. Mesajele au fost apoi difuzate şi comentate, în cadrul emisiunilor postului.

image

Potrivit lui Gheorghe Petrică, poliţistul şi hacker-ul s-au cunoscut tot prin intermediul dezbaterilor de pe micul ecran şi au făcut, imediat, schimb de numere de telefon. Gheorghe Petrică şi-a mai amintit, în faţa judecătorilor,  că Cioacă dăduse publicităţii, în prealabil, mai multe date din mail-ul avocatei, ca şi cum îl accesase deja.

Presupusul iubit al Elodiei, va fi adus în instanţă

Ultimul martor care urmează să fie audiat în proces este Cristian Ilie, SPP-istul ale cărui discuţii private cu avocata, au fost dezvăluite prin accesarea căsuţei poştale a Elodiei. Bărbatul nu s-a prezentat până acum în instanţă, pentru că se pare că se află în Afganistan. Viza acestuia expiră însă în 25 ianuarie, aşa că pe numele SPP-istului se va elibera un mandat de aducere pentru următorul termen al procesului, care este 15 februarie.

Daune de 200.000 de lei

Familia Ghinescu îl atacă pe Cioacă şi pe partea civilă. Mama şi fratele Elodiei consideră că imaginea avocatei a fost grav prejudiciată prin publicarea corespondenţei. Avocata familiei Ghinescu spune că va cere în instanţă daune de 200.000 de lei, dar va şi încerca să aducă mărturii care să sprijine buna credinţă a persoanei dispărute.

crina

În cazul în care judecătorii vor acorda custodelui această sumă, apărătoarea familiei spune că banii vor fi păstraţi într-un cont pentru micuţul Patrick, fiul Elodiei Ghinescu şi a lui Cristian Cioacă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite