Izmene de la foşti militari scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiloţii, batistele, curelele şi alte obiecte ale foştilor militari în termen de la Braşov au fost scoase la licitaţie ieri de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ).

Nimeni nu s-a arătat interesat de lenjerie, aşa că procedura va fi reluată la 22 iulie. Echipamentul se află în depozit de trei ani, după ce, din 2007, s-a renunţat la armata obligatorie. Conducerea Jandarmeriei a decis să valorifice articolele de vestimentaţie nepurtate şi pe cele folosite, curelele şi cearşafurile.

„În caz de neadjudecare, licitaţia va fi repetată la 22 iulie, ora 12.00, şi dacă nici de această dată nu se adjudecă, se va desfăşura la 28 iulie. Banii obţinuţi în urma vânzării acestor bunuri vor ajunge la bugetul de stat", a spus locotenentul Codruţ Negulescu de la Compartimentul Planificare şi Achiziţii Logistice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov. 

Printre bunurile scoase la licitaţie se numără 1.621 de batiste, opt bascuri, 1.776 de perechi de chiloţi, 10 curele din piele, 2.860 de perechi de izmene din pânză, 569 de pulovere, 150 de umeraşe şi peste 2.000 de prosoape. Preţul de pornire al acestora a fost de 20.000 de lei.

„Potrivit procedurii, după epuizarea celor trei etape ale licitaţiei, publicăm, din nou, pe site-ul nostru o listă cu bunurile care rămân nevândute în vederea transmiterii lor, fără plată, la instituţii preferabil din Ministerul Cultelor. Dacă în termen de 30 de zile nu le ia nimeni, atunci singura variantă este casarea lor", a spus locotenent colonel Florin Neculai, adjunct al inspectorului şef al Jandarmeriei Braşov.

"Banii obţinuţi în urma vânzării acestor bunuri vor ajunge la bugetul de stat."
Codruţ Negulescu
locotenent

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite