15 păgubiţi şi-au recuperat banii din conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul braşovenilor care s-au trezit cu conturile goale în urma fraudei informatice de la Credit Europe Bank este în continuă creştere. Până ieri după-amiază, numărul reclamaţiilor sosite la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a ajuns la 59, cuantumul prejudiciului creat atingând suma de 2,5 milioane de euro.

15 persoane au reuşit să-şi recupereze integral sumele din conturi, în valoare totală de 455.000 de euro, iar banca a primit trei sancţiuni, în valoare totală de 150.000 de lei.

„Am aplicat trei amenzi, în valoare de 50.000 de lei fiecare, pentru practici comerciale incorecte şi lipsa diligenţei profesionale. Este posibil să aplicăm şi alte amenzi", a spus Ionel Spătaru, şeful CJPC.

În timp ce la sediul CJPC curg reclamaţii după reclamaţii, procurorii DIICOT Braşov îşi continuă ancheta. Până acum au fost audiaţi mai mulţi păgubiţi şi anchetatorii încearcă să stabilească dacă în afara funcţionarilor băncii mai există şi alte persoane implicate în frauda bancară.

Până acum, în tunul dat la Credit Europe Bank sunt cercetaţi fostul director de operaţiuni, Otilia Negrilă, trei operatori de ghişeu şi un casier. Otilia Negrilă, 45 de ani, este cercetată în stare de arest preventiv, iar ceilalţi patru, în stare de libertate.

Frauda bancară a fost descoperită la sfârşitul lunii iulie după ce un client al Europe Credit Bank a înaintat o sesizare la sediul central al băncii. La 5 august,  dosarul fraudei bancare a ajuns pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, care şi-au declinat competenţa către DIICOT. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite