Brandul „Fraţii Petreuş”, motiv de ceartă în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Petreuş nu vrea să cânte în festivalul organizat în memoria fratelui său. Festivalul „Ion Petreuş”, ce urmează a se desfăşura la Baia Mare, în 23-24 iunie, este pus sub semnul întrebării din cauza unei neînţelegeri în familie.

Numele „Fraţii Petreuş”, care a fost înregistrat la OSIM de către Ştefan Petreuş, a devenit acum motiv de supărare. Organizatorii Festivalului de muzică populară „Ion Petreuş” spun că acum, Ştefan Petreuş se împotriveşte folosirii acestui nume, dar şi a interpretării pieselor celebrului cuplu. „Nu mi se pare corect să nu putem folosi acest nume. Au fost alocaţi deja banii, festivalul va avea loc în orice condiţii”, spune Iuliana Dăncuş, directorul Ansamblului „Transilvania”, coorganizator alături de Asociaţia de Tineret „Am fo’ ş-om fi”.

Mai mult, Dăncuş spune că Ştefan nu admite nici ca piesele lui să fie interpretate în cadrul festivalului. „Dacă trebuie, vom plăti cei 5% la OSIM, iar cântecele Fraţilor Petreuş nu vor fi interpretate. Festivalul însă va avea loc, oricum”, a punctat Dăncuş. Singurul care va interpreta melodiile îndrăgiţilor cântăreţi ar putea fi Marinel Petreuş, fiul lui Ion Petreuş. 

Acesta spune că unchiul său a înegistrat numele formaţiei fără să spună familiei celui dispărut. „Nu cred că a înregistrat el singur numele, dar oricum, a făcut asta pe la spate. Fraţii Petreuş nu mai sunt ce-au fost o dată, a rămas acum doar o amintire”, a spus el. „Nu ştiu ce crede unchiul meu, dar oricum, piesele lui sunt cântate, pentru că piesele de muzică populară sunt cântate mereu de alţii”, a mai arătat el.

Ştefan Petreuş, supărat pe organizatori

Andrei Petreuş, fiul lui Ştefan, spune că tatăl său a înregistrat numele pentru a proteja brandul şi nu pentru a face rău familiei. „Tatăl meu a fost fratele cel mai mare, el a înfiinţat formaţia şi i-a angajat pe ceilalţi. Am considerat că are dreptul să înregistreze numele. Urmaşii unchiului meu au drepturi de autor şi pot interpreta piesele, nu se pune problema”, a arătat el.

Acesta a mai arătat că tatăl său este supărat pe organizatorii festivalului că nu i-au cerut părerea înainte de a organiza acest festival. „Au venit cu cinci zile înainte de spectacol şi l-au invitat să cânte, după ce au luat banii şi au organizat tot. Mai mult, chiar l-au jignit”, a mai spus el.

Consiliul Judeţean a alocat 15.000 de lei pentru organizarea festivalului, la care, după cum a mai arătat Iuliana Dăncuş. Ştefan Petreuş a fost invitat să facă parte din juriu şi să susţină un recital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite