Târgu-Jiu: VIDEO/ O sută de masoni din toată ţara s-au întâlnit în oraşul lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: VIDEO/ O sută de masoni din toată ţara s-au întâlnit în oraşul lui Brâncuşi
Târgu-Jiu: VIDEO/ O sută de masoni din toată ţara s-au întâlnit în oraşul lui Brâncuşi

Aproximativ 100 de reprezentanţi ai lojilor masonice din toate judeţele României care fac parte din Marea Lojă Naţională a României s-au întâlnit, aseară, la Târgu-Jiu. În cadrul consiliului la care aceştia au participat a fost anunţată prima candidatură la conducerea organizaţiei masonice.

Teodorel Niţulescu va candida pentru a ajunge Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României. Actualul conducător, Viorel Dănacu, se află în această poziţie de şapte ani, în condiţiile în care codul de funcţionare spune că Marele Maestru îşi desfăşoară activitatea pe o perioadă de doi ani.

Citiţi şi:

Masoneria din România este lovită de criză

Alegerile pentru desemnarea unui nou conducător vor avea loc în luna noiembrie a anului viitor, când va avea loc Marele Consiliu. A fost prezent şi conducătorul singurei loji masonice săteşti. La această întâlnire a participat şi venerabilul Tănasie Lolescu, reprezentantul Lojei Hobiţa, singura lojă sătească din lume.

Acesta a fost invitat la prezidiu, alături de Viorel Dănacu şi Teodorel Niţulescu. Tănasie Lolescu, în vârstă de 81 de ani, este cel care a tras cu tractorul de Coloană ca să o doboare, conform ordinelor primite de la conducătorii comunişti, iar mai târziu a fost primul primar al oraşului Motru. Puteţi viziona discursurile conducătorilor masonici din cadrul Marii Loji Naţionale a României. În imagine, de la stânga la dreapta sunt următorii: Teodorel Niţulescu, primul candidat la conducerea organizaţiei, Viorel Dănacu, Merele Maestru, şi Tănasie Lolescu, venerabilul Lojei masonice săteşti de la Hobiţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite