Brăila, capitala mondială a caricaturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, Brăila devine centrul universal al caricaturii. Ediţia a V-a a Concursului Internaţional de Caricatură reuneşte anul acesta personalităţi internaţionale de prim rang ale genului aflat la intersecţia dintre arte.

158 de artişti din 42 de ţări vor participa la competiţia organizată timp de două zile în oraşul de la malul Dunării. Juriul, din care fac parte scriitorul Tudor Octavian (brăilean de origine) şi graficienii Mihai Stănescu, Ion Barbu, Leonte Năstase şi Costel Pătrăşcan va alege cele mai bune lucrări din cele 600 înscrise.

„Este o onoare să fac parte din juriul celui mai important salon de caricatură din lume", a declarat Tudor Octavian. Expoziţia organizată de Centrul de Creaţie şi Consiliul Judeţean are ca temă «Criza», în toate formele ei.

„Nu sunt doar caricaturi, ci şi idei de a ieşi din criză. În contextul saloanelor naţionale şi internaţionale de caricatură organizate în România, salonul brăilean este considerat cel mai valoros, atât prin numărul mare de participanţi, cât şi prin notorietatea membrilor juriului", a declarat organizatorul Costel Pătrăşcan. Valoarea premiilor se ridică la 4.700 de euro, iar acesul publicului se face fără taxă de intrare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite