Brăila: Crăciun la copcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescuitul la copcă este marea atracţie pentru turiştii care vizitează Delta iarna
Pescuitul la copcă este marea atracţie pentru turiştii care vizitează Delta iarna

Turiştii care-şi vor petrece Sărbătorile în Delta Dunării au parte de o ofertă specială: masă de Crăciun pregătită din peştele pe care l-au prins. Un sejur de trei zile de Crăciun cu pescuit inclus costă în jur de 700 de lei de persoană, cazare şi masă. Jumă-tate dintre pensiuni sunt deja rezervate.

Borş de peşte, icre de ştiucă, somn la grătar sau saramură de crap sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care turiştii sunt aşteptaţi de Sărbători în Delta Dunării.

Proprietarii de pensiuni au pregătit şi multe distracţii pentru turişti, precum spectacole cu muzică tradiţională, pescuit la copcă, vizite în zone spectaculoase din rezervaţia biosferei şi, dacă va fi zăpadă, chiar şi plimbări cu sania trasă de cai.

Una dintre marile atracţii ale sezonului este pescuitul la ştiucă, în apele limpezi şi nepoluate din zona Murighiol - Dunavăţ.

„Atmosfera este foarte destinsă, toată lumea se simte excelent pentru că este ceva inedit. La munte am fost cu toţii de foarte multe ori, aşa că o experienţă în Delta Dunării este ceva deosebit", a spus Sorin Florea, patronul unei pensiuni din Murighiol.

Pentru Crăciun, la patru margarete, preţul este de 700 de lei de persoană cazarea în cameră dublă sau de 900 de lei în cameră single, cu mâncare şi băutură din belşug.

Ca şi la Murighiol, spaţiile de cazare din zona Crişan sunt rezervate în proporţie de 50%.

„În general avem turişti tradiţionali, grupuri formate din pasionaţi de pescuit care vin de ani buni din toate zonele ţării, în special din Ardeal şi din Bucureşti, dar şi din străinătate. Anul trecut, de exemplu, am avut şi australieni în gazdă", a declarat Silviu Gheorghe, patron de pensiune din Crişan.

Crăciunul ştiucilor

Pescarii înrăiţi pot opta pentru zona Dunavăţ, acolo unde se organizează Crăciunul ştiucilor. Iniţiatorul evenimentului, Traian Apostu, patronul pensiunii Delta Paradis, a spus că Crăciunul ştiucilor începe seara, la un foc de tabără, unde preoţii sfinţesc peştele prins peste zi, dar şi sculele care vor fi folosite în noul an de pescuit.

Apoi începe ospăţul, cu specialităţi din ştiucă: rasol, grătar, saramură, icre. „Preţul este în jur de 200 de lei pe zi de persoană, masa inclusă. În plus, turiştii au la dispoziţie ambarcaţiuni pentru pescuit sau pentru plimbări prin Deltă", a declarat Apostu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite