Ei i-au făcut, ei i-au omorât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii au murit, la sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Brăila, ucişi în bătaie sau din nepăsarea părinţilor lor. Un copil a fost ucis de mama sa şi de iubitul ei. O fetiţă surdomută a murit după ce s-a rătăcit în timp ce părinţii ei petreceau Crăciunul, iar un bebeluş s-a prăpădit din cauza mizeriei.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Brăila a monitorizat doi dintre copiii care şi-au găsit sfârşitul din cauza părinţilor, la finele săptămânii trecute. Într-unul dintre cazurile care i-au şocat pe brăileni, un băieţel de 3 ani din comuna Romanu a murit în chinuri groaznice, maltratat chiar de mama sa.

„Pe acest copil l-am monitorizat până în septembrie 2010, cât s-a aflat la bunicii materni, în oraş, apoi n-am aflat unde s-a mutat, deşi am făcut adrese către primării. Până atunci nu au fost sesizate semne ale unei posibile forme de abuz asupra minorului aflat în îngrijirea mamei", ne-a declarat Simona Cimpoae, director adjunct la Direcţia pentru Protecţia Copilului Brăila.

La 5 ianuarie, Petruş Stelică Smadu, un băieţel cu ochii de culoarea castanei coapte, împlinea trei ani şi jumătate. De ziua lui, chiar femeia care i-a dat viaţă, împreună cu iubitul ei mai tânăr, l-a ucis cu o cruzime greu de imaginat. Mirela Smadu (31 de ani), din comuna brăileană Romanu, l-a torturat cot la cot cu bărbatul vieţii sale, Viorel Dragomir (27 de ani), omul care „o cucerise cu o ţigară", după cum povestesc chiar părinţii Mirelei, din municipiul Brăila.

„Mirela a venit la sfârşitul lui septembrie să-mi ia nepoţelul. A urlat la mine că are nevoie de banii de alocaţie ca să îi ia acolo, la Romanu, de la 1 octombrie. Dacă aş fi ştiut, îi dădeam cu un par în cap", ne-a declarat bunica, Maria Smadu.

Sadism fără limite

Viorel Dragomir

Ancheta a scos la iveală detaliile şocante ale acestui caz oribil. „L-au supus unor rele tratamente, lovindu-l constant", ne-a declarat magistratul Fănel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Băieţelul era bătut zilnic, înfometat, aruncat gol în zăpadă, silit să doarmă în şezut şi ars cu un cui încins. A doua zi după ce l-au ucis pe micuţ, Mirela Smadu şi Viorel Dragomir au fost daţi în vileag de un vecin şi au fost arestaţi.

„Bunica lui avea mare grijă de el. Cât a fost aici, au venit inspectori de la Protecţia Copilului şi nimeni nu a avut nimic de obiectat. Fugea pe aici pe stradă după pui, astă-vară. Păcat de el", ne-a declarat Ioana Popa, o vecină. Şi tatăl natural al copilului, Dumitrel Coman, 33 de ani, îşi aminteşte: „Petruş era bine aici, dar Mirela n-avea grijă de el".

Vârful unui aisberg

image

Mirela Smadu

„Este un comportament deviant. Ne-am dat seama despre asta că era deviant abia când i-am prins. Câţi sunt ca ei?! Asta e problema! Acesta nu e decât vârful unui aisberg. N-am mai întâlnit caz de o asemenea cruzime", ne-a spus Marian Taifas, psiholog criminalist la Poliţia Brăila.
Mirela Smadu, absolventă de şcoală profesională specială, a mai avut patru copii, dintre care doar unul a fost recunoscut de tată.

Petruş Stelică purta numele bunicilor materni. Un altul i-a murit după naştere, iar ceilalţi trei sunt instituţionalizaţi. „Unul are dizabilităţi şi e într-un centru. În 2006 i-am luat doi dintre copii, un băieţel şi o fetiţă, fiindcă erau în situaţie de risc, în condiţii mizere", ne-a declarat Simona Cimpoae, director adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Brăila.

"Acesta nu e decât vârful unui aisberg. N-am mai întâlnit caz de o asemenea cruzime."
Marian Taifas
psiholog criminalist

Trei copii morţi în trei zile

La 7 ianuarie, o fetiţă de 4 ani, surdomută, a plecat de acasă fără ca părinţii să-şi dea seama, iar după şase ore a fost găsită înecată într-o baltă de la marginea oraşului Brăila. Părinţii ei, Ion şi Dorina Condrat, sunt lipoveni şi sărbătoreau Crăciunul pe stil vechi. O zi mai târziu, un bebeluş de numai o lună a fost găsit mort, într-un frig crunt, într-un bordei din lut din comuna brăileană Deduleşti.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite