Dragoste ca-n filmele indiene la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indianca Manisha (33 de ani) şi Aurel Prodan (37 de ani) s-au căsătorit la Bombay, iar după ce li s-a născut fetiţa s-au mutat în România. Ce doi se iubesc de şapte ani şi vorbesc în casă în patru limbi: română, engleză, hindi (limba oficială din India) şi marati (limba statului Maharashtra).

Manisha s-a născut într-o familie tradiţională hindusă din Bombay. Practicantă de Sahaja Yoga, tânăra indiancă îi consideră egali pe toţi oamenii, indiferent de cultură sau religie.

„Toţi oamenii, din toate religiile, sunt bineveniţi. Respectăm credinţele fiecăruia şi, la rândul nostru, păstrăm tradiţiile moştenite de la străbuni", a spus
Manisha.

La rândul lui, brăileanul Aurel Prodan practică Sahaja Yoga de mai bine de 15 ani. „M-am născut în familie creştină, dar, fiind interesat de culturile asiatice, mi-am schimbat, treptat, percepţia despre lume. Am călătorit inclusiv în India, am studiat harmonium-ul şi muzica vocală. Am ştiut din primul moment că mă voi căsători cu o indiancă", a spus Prodan. El adoră mâncarea indiană, iar ea iubeşte Dunărea, dar nu se poată împăca, nici acum, cu clima rece de la noi.

Povestea de dragoste dintre Aurel şi Manisha durează de şapte ani, iar la patru ani de la nuntă s-a născut micuţa Sandra.

„În India, nu te poţi căsători fără acordul familiei. Părinţii mei au fost de acord, iar nunta am făcut-o în stil indian, cu 800 de invitaţi. În casă, vorbim 24 de ore din 24 engleza şi româna, însă şi hindi şi marati, limba oficială din India, respectiv cea din statul Maharashtra. Am ales România pentru familie, dar şi pentru a face cunoscute oamenilor de aici tradiţia indiană, muzica şi meditaţia", a declarat indianca.

Manisha este contabil la o firmă din Brăila, iar Aurel Prodan are un magazin care importă şi distribuie produse fabricate în India.

Meditaţia te scapă de vicii

Manisha este pasionată de muzica şi dansul tradiţional hindus, precum şi de meditaţie. „Prin meditaţie, s-a renunţat, nu o dată, la fumat, alcool şi droguri. S-au făcut, de asemenea, vindecări de cancer şi alte maladii grave. În India există spitale Sahaja Yoga. Înţelesurile Sahaja Yoga se definesc prin faptul că toate religiile sunt ca un arbore, ale căror ramuri pornesc din aceeaşi tulpină", susţine Manisha Prodan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite