Box între o profesoară şi un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălina Domnui, o profesoară din localitatea Sânpaul, judeţul Mureş, este cercetată după ce ieri-dimineaţă a pălmuit un poliţist.

Acesta a ripostat la rândul lui şi a pălmuit dascălul. Omul legii venise la Şcoala Generală din Sânpaul la solicitarea conducerii instituţiei, după ce, vineri, profesoara în cauză intrase într-o dispută cu o colegă de-a sa.

„Mi-a spus profesoara Florea că ar fi lovit-o doamna profesoară de etnie rromă Cătălina Domnui. Normal că vom demara o anchetă internă dacă doamna profesoară va depune o declaraţie", a precizat Angela Han, directorul Şcolii Generale din Sânpaul.

„Nu am bătut pe nimeni, sunt nişte mincinoase, vor să mă dea afară", a spus, la rândul său, Cătălina Domnui. Localnicii spun despre dascăl că nu ar fi la primul scandal. În sala unde ar fi trebuit să se discute despre conflictul respectiv se aflau poliţistul, primarul, directorul şcolii şi o echipă a unei televiziuni. Nimeni nu a scăpat neşifonat.

Anchetă dublă

Agentul Ioan Constantin Moldovan (28 de ani) a fost primul care s-a ales cu o palmă. Profesoara era foarte agitată. Fără să stea prea mult pe gânduri, poliţistul a ripostat în acelaşi fel, dintr-un gest reflex, dar „regretabil", după cum au precizat ulterior reprezentanţii Poliţiei.

După ce a primit palma de la agentul Moldovan, profesoara certăreaţă s-a liniştit. Calmul a durat doar câteva minute. Plină de furie, Cătălina Domnui a luat la rost şi echipa de filmare aflată în aceeaşi sală. Nervoasă că este filmată, dascălul a dat cu palma peste cameră şi l-a îmbrâncit pe reporter.

Poliţia i-a întocmit profesoarei dosar penal pentru ultraj. „Vom ancheta atât cazul de ultraj, cât şi comportamentul agentului Ioan Constantin Moldovan. De altfel, poliţistul din Sânpaul este acoperit de regulament, care spune că agentul de poliţie trebuie să acţioneze gradual şi proporţional cu atacul. Asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm palme unii altora", a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş.

Aceasta a mai precizat că, dacă ziariştii depun plângere, profesoara va fi cercetată pentru lovituri şi alte violenţe. Dumitru Matei, inspector şcolar general, spune că este prima dată când se confruntă cu un astfel de caz şi că Inspectoratul Şcolar va demara astăzi o anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite