Boutiqurile pariziene coboară în Piaţa Unirii
0Oraşul îşi schimbă look-ul datorită magazinelor de lux care au apărut în centrul istoric. Boltele semnate de designeri italieni, candelabrele unicat şi canapelele de epocă îi atrag pe timişoreni la cumpărături.
Fostele magazine cu iz comunist au fost redecorate şi se întrec în oferte preţioase pentru timişoreni. În spatele vitrinelor ample se ascund haine semnate de cele mai renumite case de modă, aduse special din Italia sau Franţa.
Fiecare obiect de îmbrăcăminte sau accesoriu are locul lui în magazin, pentru ca potenţialii cumpărători să îl poată observa cu atenţie. „Timişorenii merită, măcar în miniatură, un Champs Elysees plin de magazine de lux”, a spus Cristina Ilie, proprietar Brand’s Boutique.
Împreună cu asociata sa, Cristina a investit peste 60.000 de euro în amenajarea spaţiului în care sunt expuse haine semnate Prada, Gucci, Dolce & Gabbana sau Galliano. „Clienţii care au umblat mult prin străinătate aleg simplitatea Prada, în timp ce timişorenii pasionaţi de piaţa locală aleg stilul
expansiv de la Versace”, a explicat tânăra proprietară. Deşi speriaţi de criza economică, bănăţenii nu se tem să investească în produse de calitate. „Oamenii încep să considere că o haină bună este mai mult decât un răsfăţ”, a adăugat Cristina.
În preajma Revelionului, timişorencele pot alege rochii semnate Roberto Cavalli, care costă 1.600 de lei, Galliano, în valoare de 2.400 de lei sau D&G, de 3.300 de lei. Cei mai pretenţioşi cumpărători sunt, totuşi, timişorenii. „Bărbaţii din zonă sunt metrosexuali şi foarte vanitoşi. Ştiu exact ce vor, ce creatori şi ce materiale”, a spus Cristina Ilie.
Opţiunea de cumpărător personal
Proprietarele magazinului aleg singure obiectele din mătase, dantelă sau piele pe care le aduc în Timişoara. Dacă un client vede un articol într-o revistă şi îl vrea cu orice preţ, timişorencele îl aduc, la comandă şi asigură astfel facilitatea numită „personal shopper”.
Acesta este unul din motivele pentru care bănăţenii se declară tot mai mulţumiţi, iar magazinul merge bine, chiar dacă şi-a propus iniţial un profit de zero %. „Oamenii vin şi comandă la noi, decât să plătească sute de euro pe transportul şi cazarea până la Viena”, a mai spus Cristina.
Promovare puternică
Un alt magazin de lux, amplasat în Piaţa Unirii, este Luxury Boutique, ai cărui proprietari au investit 15.000 de euro în amenajare. Dulapurile antice, mocheta D&G şi canapeaua din secolul XVI par inaccesibile timişorenilor cu venituri medii. „Totuşi, preţurile hainelor noastre sunt pentru toţi: tineri, studenţi sau adulţi”, a spus Răzvan Opre, proprietar.
Pentru a atrage atenţia bănăţenilor, au fost investiţi 5.000 de euro în promovare, iar cel mai recent eveniment organizat de magazinul de lux a fost petrecerea FashionTV.
Pentru că afacerea merge bine, proprietarii au mai deschis magazine la Reşiţa şi Arad. Pe lista proiectelor de viitor urmează un magazin nou la Bucureşti şi o cafenea de lux, în capitala Banatului.