Un prim deces de gripă porcină la Botoşani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un prim deces de gripă porcină la Botoşani?
Un prim deces de gripă porcină la Botoşani?

Medicii de la Institutul Cantacuzino din Capitală investighează dacă decesul unui bărbat de 47 de ani din judeţul Botoşani a fost cauzat de gripa porcină, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit oficialilor de la Sănătate, bărbatul prezenta simptome de gripă nouă chiar înainte de a muri.

Bărbatul de 47 de ani din Botoşani făcea parte din categoria de risc, fiind obez şi fumător. Medicii au recoltat probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino, iar în prezent este aşteptat rezultatul testelor.
 Peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă porcină au fost înregistrate în România, însă fără a se înregistra, până acum, vreun deces.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 94 de noi cazuri, la trei licee din Bucureşti luându-se decizia de suspendare a cursurilor, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

Medicii recomandă limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

Dintre cazurile de gripă porcină active, doar două prezintă probleme, fiind vorba de două femei internate la Iaşi.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite