Subofiţer sinucigaş acuzat de crimă şi furt de arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Atodiresei (25 de ani), subofiţer angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, şi-a ucis ieri un coleg, Adrian Ciobanu (25 de ani), şi a dispărut din unitate cu 12 pistoale şi 250 de cartuşe.

El a fost găsit câteva ore mai târziu mort într-o pădure din apropierea oraşului. Şefii tânărului care s-a sinucis folosind unul dintre pistoalele furate spun că era o persoană introvertită, cu mari probleme de comunicare. Gabriel Atodiresei s-a angajat la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi în septemebrie 2007, în urma unui examen.

„A trecut proba scrisă, iar la testarea psihologică a fost considerat apt pentru satisfacerea acestui serviciu. Era o persoană introvertită, dar nu prezenta probleme psihice", a declarat colonelul Radu Anton, şeful ISU Botoşani.

Şi-a ucis confidentul

Colegii lui Gabriel spun că acesta era o persoană retrasă, uşor irascibilă, care nu a reuşit să-şi facă prieteni apropiaţi. Singurele confidenţe i le făcea colegului său Adrian Ciobanu, pe care l-a ucis ieri. Problemele din familie par să-i fi schimbat tânărului criminal comportamentul. „Gabriel era o fire mai retrasă. Nu prea socializa şi nu a reuşit să-şi facă prea mulţi prieteni în unitate. Ştiam că are probleme şi acasă. Tatăl său a făcut puşcărie pentru acte de violenţă", a spus unul dintre colegii pompierului-criminal.

Rudele şi vecinii lui Gabriel Atodiresei recunosc că era un băiat retras, dar nu le vine să creadă că acesta a fost în stare să facă o crimă. „Nu avea prieteni, nici măcar nu ieşea cu fetele. Era un băiat cuminte şi respectuos. Făcea piaţa, mâncare şi se ocupa de casă", a spus Maria Atodiresei, bunica subofiţerului, care a aflat cumplita veste de la televizor.

Introvertit şi retras era şi subofiţerul Adrian Ciobanu (26 de ani), victima lui Gabriel Atodiresei, care s-a angajat la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi în aceeaşi perioadă cu ucigaşul său. Şi acesta a fost evaluat psihologic ultima dată la angajare în septembrie 2007. Subofiţerul locuia singur, iar zilele acestea aştepta ca logodnica sa să se întoarcă de la muncă din Italia ca să închirieze sala pentru nuntă.

Înainte de a-şi pune capăt zilelor, subofiţerul i-a trimis fratelui său un sms prin care îl anunţa unde a ascuns cele 12 pistoale şi 240 de cartuşe furate din unitate. „Le-am ascuns în locul unde ne jucam noi când eram mici", i-a scris ucigaşul fratelui său.

Potrivit unor surse judiciare, mesajul a fost interceptat de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţie şi Protecţie Internă, iar Bogdan Atodiresei i-a trimis pe anchetatori către fosta Casă de Cultură din Dorohoi, unde criminalul a ascuns armamentul. Toată muniţia şi pistoalele au fost recuperate.

Colegii dormeau în tmpul crimei

Miercuri noaptea, la Detaşamentul de Pompieri Botoşani erau de serviciu 25 de pompieri, plus santinela. Scandalul din gheretă a fost auzit de locatarii blocurilor din apropierea unităţii.

„S-a auzit o bubuitură puternică şi ţipete. Era bătaie în toată regula pe la 1.00", a spus unul dintre martori. Cu toate acestea, colegii pompierilor spun că nu au auzit nimic. „Nu erau intervenţii, iar pompierii se odihneau în camere. Nu a auzit cineva scandalul ca să poată interveni", a spus colonelul Radu Anton, şeful ISU Botoşani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite