Copil dependent de calculator tratat de psihiatri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 13 ani din Botoşani, dependent de calculator, a ajuns la Clinica de Psihiatrie a Spitalului de Pediatrie, după ce a devenit agresiv cu mama lui care a refuzat să mai plătească abonamentul la internet.

Citiţi şi : Socializarea pe internet, un pericol pentru adolescenţi

În urmă cu trei zile, Cătălin s-a luat la ceartă cu mama lui şi a ameninţat-o că se sinucide. Speriată, femeia a chemat ambulanţa.

„Minorul căuta să fie în centrul celorlalţi într-o lume virtuală. Aceasta este dependenţa de internet. Dependenţa de calculator este dependenţa de anumite jocuri de calculator. În cazul băiatului este vorba de ambele forme de dependenţă", a declarat medicul Laura Jijie.

Adolescentul petrecea până la 12 ore pe zi la calculator, la jocuri online. „Este un anumit tip de joc online în care sunt create caractere şi dependenţii îşi trăiesc viaţa online. În momentul în care se instala la calculator, băiatul intra în transă, iar revenirea bruscă la lumea reală nu este suportată prea uşor de către tânăr", a adăugat medicul care îl tratează pe tânăr.

Laura Jijie a precizat că se poate vorbi despre dependenţă în momentul în care se petrec mai mult de 38 de ore pe săptămână în faţa calculatorului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite