Botoşănenii, la discreţia Babei Iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Botoşani nu se ocupă nimeni de deszăpezirea drumurilor judeţene. Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a organizat abia acum o săptămână licitaţia pentru desemnarea unei firme care să îi

La Botoşani nu se ocupă nimeni de deszăpezirea drumurilor judeţene. Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a organizat abia acum o săptămână licitaţia pentru desemnarea unei firme care să îi scape de troiene pe locuitori.

La licitaţie au fost invitate 5 firme agreate de noua conducerea judeţului, dar nici un reprezentant al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP).

Ca urmare, DJDP a refuzat să semneze contractul cu firmele desmnate câştigătoare de CJ.

„A fost o licitaţie ilegală. Deşi era o licitaţie publică, nu au fost primite şi alte firme care ar fi putut să asigure deszăpezire.

Ca atare, firmele au depus la noi contestaţii şi am fost nevoiţi să nu semnăm contractul cu firma cîştigătoare”, a declarat Geanina Pintilii, director DJDP Botoşani. Aceasta deţine în autobază 4 maşini pentru deszăpezire, însă necesarul este de 10 ori mai mare.

„Domnul preşedinte îşi va pune secretara la volan”

Deocamdată, plângerile au fost depuse la Consiliul Naţional pentru soluţionarea contestaţiilor, iar până la sosirea unui răspuns clar toată lumea se roagă să nu ningă.

Fireşte, politicienii nu ratează prilejul de a se înţepa reciproc.

„Domnul preşedinte îşi va pune secretara la volanul unui utilaj, pe consilierii dumnealui la lopată, iar el va împinge de sanie în spate.

Aşa cred că vor să rezolve problemele judeţului. Să îi ferească Dumnezeu să nu avem o iarnă grea că nu ştiu pe unde îşi vor scoate cămaşa că nu mai de scandaluri se ţin”, a declarat Constatin Conţac, vicepreşedinte CJ Botoşani.

Oamenii se aşteaptă la ce e mai rău. „Dacă ninge, nu mai putem circula. Ei se ceartă ca chiorii şi se plâng apoi că iarna i-a luat pe nepregătite”, a declarat Adrian Bucu, localnic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite