Botosani: Botoşănenii vor concedii fără credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii institu-ţiilor de creditare susţin că numărul împrumu-turilor pentru sejurul estival a scăzut drastic.

Dacă în anii trecuţi, începând din luna iunie, botoşănenii studiau ofertele băncilor pentru a obţine banii necesari petrecerii unui concediu de neuitat, anul acesta cererea este mult mai mică. „Pentru creditul de vacanţă clienţii trebuie să aducă documente justificative, un contract cu o agenţie de turism sau o rezervare. Mulţi preferă să obţină un credit de nevoi personale pentru care nu trebuie să dea explicaţii”, a spus Dan Alupoaie, reprezentantul unei instituţii de creditare. Acesta a adăugat că, pe de altă parte, nici în cazul creditelor de nevoi personale nu s-a înregistrat o creştere semnificativă în ultima lună.


Botoşăneanul de rând se întinde atât cât îi permite plapuma, cred cei de la bănci. Chiar dacă au fost afectaţi de criză, oamenii nu au renunţat la concedii, dar spun că bugetul pentru vacanţa de vara este mai mic decât în alţi ani.

Renunţă la concedii


Unii preferă să-şi reducă sejurul în funcţie de bugetul pe care îl au la dispoziţie, iar alţii sunt dispuşi să renunţe total la concediu în acest an. „Încă nu m-am hotărât dacă voi merge în concediu în această vară. Sper să reuşesc. În niciun caz nu voi face credit la bancă pentru a pleca la mare. Dacă nu voi avea suficienţi bani probabil renunţ”, a spus Valentin Sandu, şofer. Un alt botoşănean ne-a spus că va alege o staţiune montană pentru vacanţa de vară, deoarece preţurile sunt mai mici în comparaţie cu litoralul.


„Vara aceasta probabil voi merge câteva zile la munte, undeva în apropiere, la Vatra Dornei sau Bicaz. Voi renunţa să merg la mare deoarece preţurile sunt destul de piperate. În plus, pentru trei-patru zile nu este rentabil să merg pe litoral”, susţine Iulian B., comerciant.

 Agenţiile de turism, în pană

Numărul rezervărilor de vacanţă prin intermediul agenţiilor de turism a scăzut cu 10% în comparaţie cu vara trecută, conform statisticilor. Botoşănenii preferă să meargă pe cont propriu pe litoralul românesc sau într-o staţiune montană, în speranţa că vor găsi locuri de cazare la un preţ mai mic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite