Boşii din Poliţie se înghesuie la pensii grase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o săptămână înainte de aplicarea programului de reformă la nivelul Ministerului de Interne, numeroşi  ofiţeri cu funcţii de comandă îşi depun dosarele de trecere în rezervă pentru a obţine pensii calculate din ultimele şase luni de activitate.

Deja s-au depus 30 de dosare ale unor ofiţeri cu funcţii în minister, iar, la nivelul IGP, peste 40 de dosare de pensionare au fost depuse în ultimele două zile.

Dolj. Comisarul-şef Gheorghe Bică , şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, al cărui salariu anual ajunge la 100.000 de lei, a anunţat neoficial că intenţionează să profite de situaţie şi să-şi asigure o pensie conform actualei funcţii.

Bacău. Şeful şi adjunctul Poliţiei municipale, comisarii-şefi Gheorghe Gavrilă şi Vasile Stîngă, şi-au depus deja dosarele de pensionare cu data de 15 februarie. Aceeaşi mutare a făcut-o şi comisarul-şef Ioan Nichituş, de la Biroul de Ordine Publică.

Constanţa.
La Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră trei comisari şefi cu funcţii de conducere şi-au anunţat şi ei pensionarea înainte de termen: Marian Matei- şeful departamentului Personal, Stefan Pintilie- şeful Cabinetului inspectorului general, şi Petrişor Mirea, adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă.

Iaşi. Momentan şi-au depus dosare un comisar-şef şi patru agenţi de poliţie.

Vrancea
. Comisarul-şef Constantin Datcu, şeful Serviciului de Resurse Umane de la Poliţia Vrancea, şi alţi trei comisari-şefi aşteaptă să li se aprobe dosarul de pensionare.

„Mascaţii“, de la IGP la Capitală

După ce  „Acvila“, unitatea specială din cadrul Internelor, a trecut în subordinea Jandarmeriei, şi Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) se va muta de la IGP la Poliţia Capitalei. Luptătorii SIAS, pregătiţi să intervină în cazuri deosebite, vor trece în Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR), unitatea de „mascaţi“ a Poliţiei Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite