Borbely: Contribuţiile pe drepturile de autor ar putea fi virate de angajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat astăzi că UDMR a cerut, în şedinţa de Guvern de ieri, modificarea normelor de aplicare a OUG privind contribuţiile aferente drepturilor de autor. UDMR cere ca angajatorul să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile, şi nu angajatul.

UPDATE 14.50 Guvernul a aprobat astăzi într-o primă lectură modificarea normelor de aplicare la Ordonanţa 58 privind impozitarea drepturilor de autor.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a venit cu o propunere în sensul cerut de UDMR, adică pentru ca angajatorul să poată vira contribuţiile, iar săptămâna viitoare va fi aprobată", a declarat pentru „Adevărul" ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Acesta a precizat că propunerea va fi discutată săptămâna viitoare în Consiliul Economic şi Social, iar apoi va primi undă verde de la Executiv. Prin această modificare deţinătorii unor contracte de drepturi de autor nu vor mai fi nevoiţi să depună personal declaraţiile la Casa de Pensii şi la Oficiul de Ocupare a Forţei de Muncă şi nu vor mai sta la cozi pentru plata contribuţiilor sociale

"Ieri (luni - n.r.) am cerut, la şedinţa de Guvern, ca nu cetăţeanul respectiv să meargă şi să stea la cozi, ci firma, compania respectivă, cel care poate să adune şi să meargă acolo şi să plătească, pentru că asta este obligaţia lui. Mâine (miercuri - n.r.) va veni ministrul de Finanţe cu aceste modificări ale normelor de aplicare a legii, pentru că, de fapt, acolo trebuie să modifice aceste norme", a spus Borbely, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptată ca principiu şi prim-ministrul a cerut ministrului de Finanţe ca, în şedinţa de miercuri, să vină cu aceste propuneri de modificare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, înainte de prezentarea unui raport privind piaţa muncii elaborat de BNS, că OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente veniturilor profesionale nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite