Bonurile de masă, impozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul pregăteşte un proiect de modificare a Codului Fiscal
Guvernul pregăteşte un proiect de modificare a Codului Fiscal

Guvernul pregăteşte un proiect de modificare a Codului Fiscal prin care urmează să intre în sfera produselor şi serviciilor impozitate activităţile de taxi, spălătoriile auto şi interpretarea artistică, dar şi bonurile de masă.

Proiectul conţine o listă cu 28 de servicii pentru care se va plăti impozit forfetar, între care se mai numără vulcanizările, transporturile urbane, suburbane şi metropolitane de călători, alte transporturi terestre de călători, activităţi de întreţinere peisagistică, activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), activităţile de creare artistică, activităţile de gestionare a sălilor de spectacole şi alte servicii.

Potrivit documentului, obţinut de Mediafax, ar mai fi luate în vizor, în vederea impozitării forfetare, şi hotelurile sau celelalte facilităţi de cazare similare, campingurile, taberele şi alte servicii turistice.

De asemenea, impozitul forfetar se va aplica şi pentru restaurante, firme prestatoare de servicii în alimentaţie (catering) pentru evenimente, alte activităţi de alimentaţie, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, ca şi servicii de rezervare şi asistenţă turistică.

Taxă pe tichetele gratuite

Bonurile de valoare care se acordă cu titlu gratuit persoanelor fizice, precum bonurile de masă, tichetele cadou sau cele de carburanţi, vor fi scoase din categoria veniturilor neimpozabile, conform aceluiaşi proiect de modificare a Codului Fiscal.

Articolul 42 al Codului Fiscal, care se referă la veniturile neimpozabile, exclude din această categorie contravaloarea cupoanelor de valoare care se acordă cu titlu gratuit persoanelor fizice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite