Bonobo cântă doar pentru cunoscători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti chill din Marea Britanie concertează la noua berărie Beker Brau din Bucureşti. În deschiderea evenimentului Bonobo, care are loc în această seară în

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti chill din Marea Britanie concertează la noua berărie Beker Brau din Bucureşti.

În deschiderea evenimentului Bonobo, care are loc în această seară în strada Turturelelor nr. 1, vor cânta Silent Strike din România şi Joe90 din Marea Britanie. Se promite o seară de relaxare, cu muzică de cea mai bună calitate.

Simon Green, omul din spatele pseudonimului de cimpanzeu, este un artist care cântă o muzică deosebită, cu diverse nuanţe de jazz. După lansarea primului său album, "Animal Magic", el a refuzat să accepte etichetarea de "chillout" şi "downtempo" care i-au fost puse de ziarişti şi s-a mutat de la casa de discuri Tru Thoughts la labelul Ninja Tune. Această alegere a fost făcută fiindcă artistul a considerat că labelul are o perspectivă mai apropiată de viziunea lui asupra muzicii.

La cel de-al doilea material discografic ("Dial M For Monkey"), Simon s-a gândit să îşi facă o trupă din instrumentişti cu ajutorul cărora să facă un show live, inegalabil, prin care să evidenţieze nuanţe ale muzicii sale.

Cel mai recent album, "Days to Come", se vinde foarte bine. Gilles Peterson, celebrul DJ englez de la BBC, a premiat acest CD cu titlul de "Albumul anului". 2007 a fost un an extrem de încărcat pentru artist, cu foarte multe apariţii live. El a terminat deja lucrul la un material de remixuri la piesele de pe "Days to Come".

Silent Strike şi Joe90, în deschidere

Pentru deschiderea acestui eveniment, organizatorii s-au gândit să invite artişti care să se muleze perfect cu stilul lui Bonobo. Primul nume ales pentru afiş este Silent Strike. Silent Strike înseamnă Ionuţ Titu, un artist amorezat de muzica instrumentală, care este produs de La Strada Music, singura casă de discuri din România care promovează muzica de nişă: jazz, electro-jazz, electro-ambiental, chillout etc. Silent Strike va susţine un recital cu String Quartet: două viori, o violă şi un violoncel.

Primul album al lui Ionuţ poartă pseudonimul său, Silent Strike, şi conţine 11 piese, printre care: "Dus sus", "Silent", "Worlds" şi "Detaşare". Unele din melodii sunt featuring-uri cu Maria Radu, Ada Milea sau Electric Brother. În prezent, artistul încă mai lucrează la un nou material discografic, pe care îl va lansa, cel mai probabil, în câteva luni.

După aproape 45 de minute de recital, pe scena de la berărie va urca Joe90 din Marea Britanie.
Evenimentul este organizat de Fundaţia Phoenix, iar preţul unui bilet este de 50 de lei.

Membrii proiectului Bonobo
Simon Green - Bass
Simon Little - Clape
Jack Baker - Tobe
Tom Chant - Saxofon
Ewan Wallace - Chitară
Kathrin de Boer - Voce
Andy Wilkinson - Electronics

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite