Bonă după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bonă găsită vinovată de maltratarea copiilor pe care îi avea în grijă a fost condamnată la o amendă penală de 3.000 de lei.

Femeia va ajunge totuşi la închisoare, instanţa hotărând revocarea suspendării condiţionate a executării unei pedepse de un an de închisoare, la care bona fusese condamnată definitiv în 2007, într-un dosar de delapidare.

Decizia Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei. Ecaterina Spirea a fost angajată de o familie în iulie 2008, pentru a avea grijă de doi copii. Mama copiilor a observat, la un moment dat, o schimbare în comportamentul acestora, motiv pentru care a decis montarea în apartament a unui sistem de supraveghere video. Ecaterina Spirea a fost filmată în timp ce-i lovea cu palmele peste faţă pe cei doi copii.

Condamnare în premieră

Într-un caz similiar, luna trecută, aceeaşi instanţă a condamnat o altă bonă. Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti i-a dat o amendă penală de 1.000 de lei Lovinicăi Dinu, acuzată că a maltratat-o pe fetiţa de care avea grijă. Femeia a mai fost obligată la plata a 1.000 de lei cu titlul de daune morale, precum şi la plata cheltuielilor de judecată către stat.

Condamnarea Lovinicăi Dinu a fost o premieră pentru justiţia românească. În prezent, pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe cauze în care bone sunt reclamate pentru comportamentul lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite