Bon Jovi: „Am dat drumul la căldură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa americană a susţinut aseară primul concert în România, pe o vreme caniculară. Atmosfera a fost pe măsură pentru cei 50.000 de fani. Publicul din Piaţa Constituţiei a suportat cu stoicism canicula. Mai fierbinte decât aerul a fost show-ul plin de energie susţinut de Bon Jovi.

La orele 20.00, Jon Bon ­Jovi a urcat pe scenă în aplauzele mulţimii. „Bună seara Bucureşti! Bună seara, România! Fraţi şi surori, în seara asta vreau să fiţi una cu mine. Arătaţi-mi ce puteţi, voi cei 50.000 de oameni aflaţi aici", a fost salutul lui Jon, care a apărut în faţa publicului îmbrăcat în pantaloni negri şi cămaşă bleu. El însuşi arată ce poate: cântă şi dansează pe acordurile piesei „Raise ­Your Hands" cu o energie molipsitoare, deşi este operat la genunchi. În aplauzele şi uralele mulţimii din Piaţa Constituţiei, urmează hitul „You Give Love a Bad Name".

Canicula şi risipa de energie de pe scenă formează o combinaţie „ucigătoare". Jon Bon Jovi este ud de transpiraţie. „Bună seara, Bucureşti! Pentru prima dată sper că atmosfera este destul de fierbinte pentru voi! Am venit să dau drumul la căldură!", spune Jon Bon Jovi şi imediat atacă mult-aşteptata piesă „It's My Life". Valuri de aplauze şi valuri de căldură încing Piaţa Constituţiei. Show-ul continuă cu „Bad Medicine" şi câteva piese mai vechi în stil rock'n roll.

Concert cu surprize

Fanii români, entuziaşti la prima întâlnire cu Bon Jovi



Imediat după ora 21.00, Jon a venit pe pasarela ce desparte Diamond Circle de Golden Circle şi a cântat celebra baladă din anii '90 „Bad of Roses". Un fan i-a dat un steag tricolor pe care artistul l-a purtat pe umeri în aplauzele mulţimii. Pentru că astăzi este ziua de naştere a lui Richie Sambora, chitaristul trupei, care împlineşte 52 de ani, românii, animaţi de Jon Bon Jovi i-au cântat aseară, la unison, „Happy Birthday". Surprizele nu s-au oprit aici: pe acordurile melodiei „I'll Be There For You", Jon a împărţit pene de chitară fanilor aflaţi în faţa scenei. Apoi, la „I'll Sleep When I'm Dead", artistul s-a dezbrăcat de cămaşă şi a rămas într-un maieu negru.

Din culisele show-ului

La primul concert în România, trupa americană Bon ­Jovi a urcat pe scena lată de 54 de metri, creată special pentru turneul „Open Air", iar vocea starului a răsunat la peste 15.000 de waţi.

Mike Rew, coordonatorul tehnic al staff-ului ne-a arătat ieri, înainte de concert, detaliile din culisele ­show-ului. În spatele cortinei uriaşe, în timp ce tehnicienii verifică fiecare buton, alţii sunt toropiţi de căldură şi stau întinşi pe boxe. „Este cel mai frumos loc de până acum din turneu şi este normal ca scena să fie aşezată aici, în faţa Parlamentului", spune Mike Savas, coordonatorul de management al trupei . Lucrează de patru ani cu Bon Jovi şi i se par cei mai grozavi băieţi. Ne conduce pe pasarela semicirculară care delimitează zona Diamond Circle de Golden Circle. „Aici este locul de unde fanii îl pot vedea pe Jon de aproape. Va fi o petrecere mare", precizează Mike Savas. Pe scenă, tobele lui Tico Torres sunt acoperite cu prelate, microfonul lui Jon Bon Jovi este şi el la locul lui.

Jon preferă supa de pui

În spatele scenei sunt parcate 10 microbuze care transportă personalul de producţie. Ni se mai spune că managementul turneului Bon Jovi este transportat cu o flotilă de autoturisme de lux Mitsubishi. Pe un cort, se poate citi pe o plăcuţă: Catering. „Mâncarea favorită a lui Jon este supa de pui", a declarat Mike Rew. Renatte, şefa bucătăriei, citeşte din meniu: „Somon, tăieţei, şniţel de porc, orez şi broccoli, cartofi Bombay, dar şi multe fructe".

În camera numită „underworld", o consolă cu butoane ale inginerilor de sunet, are zeci de rotiţe, toate colorate şi însemnate cu numele celor cinci membri ai trupei. „Acestea galbene sunt ale lui Jon: sunetul pe care îl va primi în căşti, microfonul, sunt coordonate de aici", a indicat specialistul. Un culoar strâmt delimitează zonele tehnice, iar în stânga este locul lui Jon de unde îşi schimbă chitarele şi unde se răcoreşte, completează membrii echipei sale.

" Fraţi şi surori, în seara asta vreau să fiţi una cu mine. Arătaţi-mi ce puteţi, voi cei 50.000 de oameni aflaţi aici."
Jon Bon Jovi
solist

54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime au fost dimensiunile scenei din „Circle Tour".

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite