Bombă de aviaţie „recoltată” de pe drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericol de explozie ieri, pe Drumul European 70, în zona cartierului severinean Schela Cladovei din judeţul Mehedinţi, unde o bombă de aviaţie din cel de-al Doilea Război Mondial, în greutate

Pericol de explozie ieri, pe Drumul European 70, în zona cartierului severinean Schela Cladovei din judeţul Mehedinţi, unde o bombă de aviaţie din cel de-al Doilea Război Mondial, în greutate de 250 de kilograme, a fost găsită zăcând sub carosabil.

Au descoperit-o întâmplător muncitorii care efectuau lucrări de reabilitare a canalizărilor. „Excavatoristul a simţit ceva la cupă şi când s-a uitat mai bine a văzut o parte conică.

Ne-am gândit că e vorba de o bombă, am oprit lucrările şi am anunţat conducerea”, ne-a declarat Ioan Tătucu, reprezentant al SC Confort SA.

Dacă proiectilul ar fi explodat, ar fi făcut ravagii pe o rază de circa 300 de metri. „Am evacuat populaţia, inclusiv pe cei din apartamentele din apropiere.

Peste ea au trecut de-a lungul timpului tot felul de maşini şi de utilaje grele”, a declarat lt. col. Ion Iovan, adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

Bomba a fost dusă în buncărul ISU Mehedinţi în vederea distrugerii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite