Bolnavii psihic din Vaslui vor fi trataţi şi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Murgeni. Aceasta din urmă a primit patru miliarde de lei pentru reparaţii, o sumă-record pentru judeţul Vaslui, întrucât, în acest oraş, se află Secţia de psihiatrie cronică, care implică

Murgeni. Aceasta din urmă a primit patru miliarde de lei pentru reparaţii, o sumă-record pentru judeţul Vaslui, întrucât, în acest oraş, se află Secţia de psihiatrie cronică, care implică mai multe cheltuieli şi dotări net superioare secţiilor de psihiatrie acută.
Pentru lucrări, care vor fi demarate peste o lună, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vaslui, Ministerul Sănătăţii Publice a alocat o sumă de trei miliarde de lei care va fi folosită pentru a consolida cele două corpuri de clădire ale Spitalului nr. 2, unde sunt tratate persoanele cu afecţiuni psihice. Cu aceşti bani vor fi înlocuite vechile instalaţii sanitare şi sistemul de încălzire. "Vom reabilita complet secţia, în sensul că vom repara băile, saloanele, holurile, acoperişul de la primul corp de clădire", a declarat dr. Eugen Ciocârlea, directorul Spitalului Judeţean Vaslui. Lucrările vor începe după ce va fi organizată licitaţia în urma căreia va fi cunoscută firma care va executa lucrările. Vechi de peste cincizeci de ani, cele două corpuri de clădire care găzduiesc Secţia de Psihiatrie se află într-o avansată stare de degradare şi nu au mai fost niciodată supuse unei renovări capitale.

Va scădea numărul de internări
Deşi de amploare, consolidările nu vor perturba cu nimic funcţionarea secţiei, promite dr. Ciocârlea: "Reparaţiile se vor face pe sectoare, ca să nu se distorsioneze prea mult activitatea. Bolnavii din sectoarele în reparaţii vor fi mutaţi în alte saloane şi, pentru a nu ne confrunta cu aglomeraţia, vom reduce numărul internărilor pe toată durata construcţiilor". În prezent, Secţia de psihiatrie din Vaslui are o capacitate totală de optzeci de paturi, ocupate în proporţie de peste 80%. Cum numărul persoanelor care vin să se interneze în această secţie a crescut considerabil în ultimul timp, măsura de reducere a internărilor ar putea ridica probleme serioase, însă şi reparaţiile capitale sunt mai mult decât necesare, dată fiind starea de degradare a secţiilor de psihiatrie din judeţul Vaslui. Banii provin de la Ministerul Sănătăţii Publice, care a pus la cale un proiect de reabilitare a tuturor secţiilor de psihiatrie din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite