Bolnavii vin la spital cu pături de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii vin la spital cu pături de acasă
Bolnavii vin la spital cu pături de acasă

Din cauza datoriilor pe care le are la Termocentrală, conducerea spitalului îşi ţine pacienţii fără căldură

Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Severin îngheaţă în camere. Deşi în ultimele trei zile temperatura a scăzut la 2 grade, în saloane nu e căldură. Oamenii sunt nevoiţi să-şi aducă de acasă haine groase şi pături. „Frig ca la gheţărie. Geamuri sparte, giurgiuvele putrezite, bătaie de joc. Nu se dă nicio căldură. Dormim cu trei pături pe noi“, ne spune Mihai Hinoveanu, un pacient internat la Cardiologie. Bolnavii cu afecţiuni cardiace îndură cel mai greu frigul.

Frigul le agravează starea de sănătate

„Deja a rămas înţepenită din cauza frigului. A venit cu probleme cardiace si, când colo, se cronicizează celelalte. Uitaţi şi paturile în ce hal sunt, pacienţii stau îmbrăcaţi, cu tratamentul de acasă. Li se acordă doar asistenţa cuvenită. În rest, nimic“, ne-a spus Marinela Zăvadă, aparţinătorul unei bătrâne internate în aceeaşi secţie. 
Ce efect mai are tratamentul în asemenea condiţii, se plâng medicii. „Se pare că şi anul acesta frigul i-a luat pe nepregătite pe cei care trebuie să rezolve aceste probleme. Bineînţeles că frigul e cel mai mare duşman al stării de sănătate a omului şi că nicio fiinţă umană nu poate trăi în condiţii de temperaturi scăzute fără să se îmbolnăvească. Atunci când vorbim despre spitale, frigul este o adevărată pacoste, pentru că boala deja existentă se agravează extraordinar în condiţii de temperaturi scăzute“, a precizat medicul Cristian Jianu, şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Severin. 

Speră să se încălzească vremea

Bolnavii vor îndura frigul multe zile de acum înainte. Pentru că are datorii foarte mari la Regia de Termoficare, de aproape 1,3 milioane lei, spitalul nu are nicio şansă să primească agent termic în următoarele zile. „Noi nu am fost pregătiţi pentru această perioadă foarte rece, dar cred că nici nu ne racordăm imediat la căldură, pentru că avem datorii foarte mari la Romag Termo. Sperăm să ţină timpul cu noi şi să revină o perioadă normală. Noi avem radiatoare pentru secţia nou-născuţi, Pediatrie şi blocul operator “, ne-a precizat Margareta Popescu, directorul economic al spitalului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite