Bolnavii îngheaţă în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii îngheaţă în spitale
Bolnavii îngheaţă în spitale

Cei aproximativ 500 de pacienţi internaţi în Spitalele Judeţene I şi II îngheaţă de frig în saloane, pentru că nu a fost pornită centrala termică.

Cea mai gravă situaţie e la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean II, unde nu mai este nici curent electric, iar vijelia de zilele trecute a spart mai multe geamuri de la saloane. În interior se înregistrează aproximativ 4 grade Celsius.

„Aceşti bolnavi primesc medicamente sedative, ori acestea încetinesc metabolismul, arderile şi reduc capacitatea de termoreglare a organismului. Ei sunt cei mai vulnerabili. Răcindu-se organismul mor ca şi prin congelare, intră în hipotermie“, a declarat academicianul Virgil Enătescu, directorul Secţiei Psihiatrie.  Oamenii au cerut pături de acasă iar asistentele medicale au pus în locul geamurilor sparte folii de plastic prinse cu bandă adezivă.

„L-am trimis pe soţul meu după haine. Nu mai puteam îndura frigul din spital. Sper să mă externeze cât mai repede“, a spus Ileana Tomeac, o bolnavă „echipată” cu patru bluze şi două perechi de pantaloni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite