Bolnavi de muncă, stres şi criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FENOMEN: Cel puţin nouă hunedoreni trec zilnic, în medie, în rândul persoanelor cu handicap

Comisia de expertiză susţine că numărul persoanelor afectate de boli este în creştere, din cauza grijilor legate de salariile mici şi de rata şomajului. 

Încă 3.300 de hunedoreni au trecut, numai anul trecut, în rândul persoanelor cu handicap. Numărul total al celor cu nevoi speciale este de aproape 17.400 în judeţul Hunedoara, iar dintre aceştia, peste 1.250 sunt minori. Serviciul de Evaluare Complexă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara (DGASPC) a depistat, în 2007, alte 5.000 de noi cazuri de persoane cu handicap.

Tot mai mulţi bolnavi
Svetlana Mihuleţ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, a declarat că numărul persoanelor cu handicap este în creştere, din cauza bolilor profesionale şi a stresului, care îi afectează grav pe hunedoreni. Mihuleţ a adăugat că, la nivelul judeţului Hunedoara, numărul bolnavilor cronic, suferinzi de diabet sau de cancer de sân, în cazul femeilor, este în creştere. Specialiştii pun îmbolnăvirile pe seama nivelului scăzut de salarizare, a grijilor legate de lipsa locurilor de muncă şi a alimentaţiei proaste. Mai mult, medicii susţin că numărul bolnavilor de diabet, dar şi cel al hunedorenilor care vor fi afectaţi de boli pshice, va creşte în perioada următoare, ca urmare a stresului generat de criza financiară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite