Bolnavi de TBC, lihniţi, la sanatoriul din Bulci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 26 de bolnavi internaţi la Spitalul TBC din localitatea arădeană Bulci riscă să se îmbolnăvească de boli digestive pentru că nu primesc mâncare de două zile. Bolnavii au nevoie de

Cei 26 de bolnavi internaţi la Spitalul TBC din localitatea arădeană Bulci riscă să se îmbolnăvească de boli digestive pentru că nu primesc mâncare de două zile. Bolnavii au nevoie de hrană consistentă pentru reuşita tratamentului.

În ultimele zile, pacienţii au consumat toate proviziile din cămară. Pâinea a fost adusă de bucătăreasă. "Am luat şapte franzele din banii mei. Mi-e milă de ei şi încerc să îi ajut.

Am mai avut un pui de două kilograme şi am mai pus parizer pe lângă el, ca să completez şi să iasă necesarul de calorii la porţie", a declarat Maria Văcărescu, bucătăreasa spitalului.

Vin cu o boală, pleacă cu alta

Bolnavii se tem să nu se îmbolnăvească de boli digestive. "Nu putem nici să ne gândim ce va fi în zilele şi în săptămânile următoare, dacă e gol frigiderul. Venim cu o boală şi plecăm cu altele", a declarat unul dintre pacienţi.

"Hrana este importantă în tratament, ar trebui să fie bogată în vitamine, dublul necesar", a declarat Mihaela Luncan, director administrativ al Spitalului Municipal Arad. Reprezentanţii firmei Medical Trust, care livrează mâncarea, susţin că nu primesc suficienţi bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite