Bogdan Iuliu Hossu: "Sunt încă multe puncte de rediscutat la salarizarea unică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Iuliu Hossu: "Sunt încă multe puncte de rediscutat la salarizarea unică"
Bogdan Iuliu Hossu: "Sunt încă multe puncte de rediscutat la salarizarea unică"

Preşedintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu, a declarat miercuri, după ce Legea salarizării unice a trecut de Curtea Constituţională, că toate categoriile de personal vor primi de la 1 ianuarie acelaşi salariu pe care îl au azi

"Legea salarizării unitare este o condiţie fundamentală cerută de FMI. În această lege se prevede o scădere a cheltuielilor bugetare de la 9,2 la sută din PIB la 8,7. Sunt încă multe puncte de rediscutat în cadrul acestui act normativ şi sperăm ca în cadrul discuţiilor să le putem amenda", a afirmat Hossu.

Sindicatele aşteaptă constituirea grupurilor de lucru pentru discuţii cu Guvernul şi eventuale modificări privind Legea salarizării unice a bugetarilor.

Odată cu aplicarea acestei legi, salariile existente în plată vor îngheţa, iar salariile mici de la 605 lei vor creşte la 705 lei, urmând ca creşterile acestora să se facă direct proporţional cu indicele inflaţiei şi creşterea economică.

Prin aplicarea legii unitare a salarizări, Vasile Marica, preşedinte al Alianţei SED LEX, susţine că 300.000 de posturi din domeniul bugetarilor vor dispărea până în anul 2015. "Nu vor scădea salariile existente. Am creat o grilă proastă care nu aduce nicio îmbunătăţire, iar salariile nesimţite nu vor fi afectate", apreciază Marica.

Bordul FMI analizează la 10 decembrie dacă va acorda României cea de-a treia tranşă din împrumut. Până atunci FMI a cerut să fie aprobate legea unitară a salarizării, legea unitară a pensionării, legea privind disciplina financiară şi legea bugetului de stat pentru anul 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite