Bogaţii din comuna amărăştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Amărăştii de Sus, judeţul Dolj, spun că degeaba li s-a dus vestea că ar fi cei mai amărâţi. Ei o duc bine din agricultură şi au case cu etaj. Florea Teodor este cel mai bogat dintre amărăşteni. El are o vilă cu etaj şi spune că degeaba glumesc alţii pe seama lor, pentru că în Amărăşti se fac bani frumoşi din agricultură. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:
Săracii satului au ajuns îmbogăţiţii autostrăzii
Pensionarii români trăiesc mai bine decât cei din Marea Britanie
De ce cred tinerii că multinaţionalele aduc fericirea

Comuna Amărăştii de Sus are 2.011 locuitori. Toţi au hectare întregi de teren pe care cultivă grâu, porumb, cartofi şi lubeniţă. Cum vine toamna, scot produsele la vânzare pentru a face bani ca să treacă iarna. „Mamă, dacă nu munceşti, nu ai de unde să mănânci şi nici să strângi ceva. Eu am 82 de ani şi nu mă plâng că o duc rău. Cine spune despre noi că suntem amărăşteni să vină să vadă“, a spus Maria Florescu, o localnică.

„Ne-am mutat la casă cu etaj“

Casa celui mai bogat om din Amărăştii de Sus are un etaj şi şapte camere. Florea Teodor (52 de ani) spune că doar cine nu munceşte rămâne amărât.

„Eu am plecat de jos, împreună cu soţia mea. Acum pot să spun cu mâna pe inimă că am tot ce mi-am dorit. Nu că mă laud, dar casa mea este una dintre cele mai frumoase din comună. Faptul că unii oameni spun despre noi că suntem săraci pe mine nu mă deranjează. Pentru nimic în lume nu aş părăsi aceste locuri, care pe mine m-au făcut om“, a spus cel mai bogat dintre amărăşteni. 

De altfel, cât este ziua de mare nimeni nu stă locului. Soţii Velcea sunt o altă familie din comuna Amărăşti care a făcut bani frumoşi din agricultură.

Acum că au cules roadele, se pot lăuda că au cu ce să iasă din iarnă. „Avem porumb şi grâu anul acesta. Ne ajunge, mai putem să şi vindem din el. Cred că am peste 200 de pui de găină de care am grijă. Din banii strânşi de noi am reuşit să ne mutăm din căsuţa cu două camere într-una cu etaj. Nu am terminat construcţia, dar suntem mândri de ce am reuşit să facem până acum“, a spus Valentina Melcea, în timp ce încărca trei saci de porumb pentru a fi duşi la moară.

A luat faţa Scorniceştiului

Primarul comunei spune că amărăştenii sunt oameni vrednici şi fericiţi. „Din primele atestări istorice, numele comunei Amărăşti datează din anul 1659. Noi niciodată nu am fost o localitate săracă. Îmi aduc şi acum aminte cum în anul 1986 am luat primul loc pe ţară la producţie. Am reuşit să câştigăm în faţa celor din Scorniceşti, localitatea unde s-a născut Nicolae Ceauşescu“, a spus edilul Dumitru Diaconu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite