Bodu: Doar noi şi italienii aducem în PE probleme naţionale, ne place să ne spălăm rufele în văzul tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu susţine, comentând faptul că petiţia referitoare la includerea presei în Strategia de securitate a României a fost respinsă, că "doar noi şi italienii aducem în dezbaterea PE probleme naţionale" şi afirmă că nu partidele au de pierdut, ci România.

"Petiţia depusă de sindicaliştii din presa română la Parlamentul European, Comisia de Petiţii, care contesta includerea presei în Strategia Naţională de Apărare, a fost respinsă astăzi prin voturile reprezentanţilor PPE. Dintre europarlamentarii PSD, la Comisia de resort pentru susţinerea petiţiei sindicatelor din presă, a fost prezent doar Victor Boştinaru, iar dintre europarlamentarii PNL, doar Norica Nicolai. Deputaţii care spun că reprezentau şi grupuri politice (versus cei care reprezentau unul singur, PPE) au părăsit sala din cauza faptului că erau prea puţini. Nu contează din ce grup politic faci parte ("reprezentare" e mult spus, votul este... individual şi nu dat în numele unui grup politic) ci contează câte voturi sunt pentru, respectiv împotrivă. Dacă ar fi fost mai mulţi în sală, cu siguranţă că ar fi votat cu zâmbetul pe buze şi apoi ar fi clamat un mare succes european", afirmă  într-un comunicat Bodu.

El susţine că România are de pierdut din faptul că partidele aduc în dezbaterea PE aspecte interne.

"Trecând peste aceste aspecte pur procedural-parlamentare, trist este faptul că doar noi şi italienii aducem în dezbaterea Parlamentului European probleme naţionale. Aşa ne place să ne spălăm rufele în văzul tuturor! Oare cine pierde din cauza asta? PDL? PSD? PNL? Nu, pierde România. Şi acesta este doar un ultim exemplu, penultimul fiind abordarea lui Victor Ponta despre cum nu trebuie România să intre în Schengen", conchide Bodu.

Preda: Boştinaru şi Nicolai au introdus petiţia după una legată de vaci şi înainte de alta privind berzele

La rândul său, europarlamentarul PDL Cristian Preda spune că deputaţii Victor Boştinaru şi Norica Nicolai au oferit în comisia de petiţii a PE "o imagine regretabilă a dispreţului faţă de vot", părăsind sala, "gesticulând şi vociferând nemulţumiţi" când au văzut rezultatul votului asupra petiţiei jurnaliştilor.

"Atunci când au constatat că reprezentantul Comisei Europene nu le sprijină punctul de vedere, afirmând că e o chestiune de politică internă, şi mai ales atunci când au văzut că nu au voturile necesare pentru a îndrepta Parlamentul împotriva României, cei doi au părăsit sala de reuniuni, gesticulând şi vociferând nemulţumiţi. După ce Victor Ponta a cerut socialiştilor să blocheze accesul cetăţenilor români în Schengen, doi europarlamentari români – unul pesedist, altul penelist – au oferit o imagine regretabilă a dispreţului pentru vot", scrie Preda pe blog.

El îi ironizează pe cei doi eurodeputaţi, spunând că şi-au introdus petiţia "între plângerea unui cetăţean german în legătură cu <interdicţia împotriva legării vitelor şi, în special, a vitelor de lapte> şi plângerea unui spaniol referitoare la <înlăturarea unui cuib de berze din turnul unei biserici din Galapagar, în apropiere de Madrid>". "După ce spectacolul oferit de cei doi eurodeputaţi români s-a încheiat, comisia a revenit la oile ei. Mă rog, la berzele care invadează turle de biserici şi la vacile nepriponite cum trebuie", continuă Preda.

Eurodeputatul PDL spune că, deşi el susţine că formula din strategia CSAT "nu e una fericită", petiţia redactată de Boştinaru şi Nicolai a fost "neglijentă".

Membrii Comisiei de Petiţii a Parlamentului European (PETI) au dezbătut joi petiţiile Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a presei ca vulnerabilitate a statului român. Petiţiile au fost însă declarată închisă prin voturile reprezentanţilor PPE, celelalte grupuri urmând a contesta decizia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite