Preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la finalul anului, avertizează preşedintele Agrostar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, se întâlnesc miercuri, la sediul Guvernului, cu reprezentanţi ai Federaţiei Agrostar, principala temă de discuţie fiind scumpirea alimentelor.

UPDATE 13.30 Preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la finalul lui 2010 şi nu este vina agricultorilor, a averizat preşedintele Federaţiei agricultorilor "Agrostar", Ştefan Nicolae, în cadrul unei întâlniri cu premierul Emil Boc şi ministrul Agriculturii, desfăşurată miercuri la Palatul Victoria, din Bucureşti.

Potrivit preşedintelui Agrostar, procesatorii sunt resposabili pentru scumpirile din industria alimentară, nu agricultorii.

"Procesatorii ar trebui întrebaţi de ce creşte preţul la pâine, nu noi agricultorii suntem de vină. Noi avem, în sfârşit după 20 de ani, un preţ real la grâu. Nu agricultorii sunt de vină pentru scumpirile din acest an, ci un sistem deficitar de investiţii, pentru că dacă agricultura ar fi beneficiat de investiţii nu ar mai fi fost un monopol pe preţul la lapte sau nu am mai fi importat 70% din carnea de porc", a spus Ştefan Nicolae.

Preşedintele Agrostar a adăugat că a discutat cu premierul despre revendicările agricultorilor, printre care subvenţiile din sectorul vegetal şi cele pentru ovine şi bovine, transmite Agerpres.

***

Marţi, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, a declarat că produsele alimentare se vor scumpi în următoarele luni cu procente cuprinse între 10 şi 25.

Matei a afirmat că primele produse care se vor scumpi vor fi pâinea, carnea şi laptele, cu procente cuprinse între 10 şi 25.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat luni că din analizele făcute la minister reiese faptul că, în momentul de faţă, o creştere a preţurilor la produsele agroalimentare nu ar fi justificată şi că. la preţurile de acum, sunt multe adaosuri comerciale puse în magazine.

Tabără a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că a exagerat în ceea ce priveşte creşterea preţurilor anunţată de el la începutul săptămânii trecute la produsele alimentare, respectiv de 8-10%.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite