Boc către poliţişti: "Legitimaţia, oricare ar fi ea, nu trebuie să bată niciodată legea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a vorbit la bilanţul Poliţiei Române, unde a precizat că "nicio legitimaţie" nu trebuie să fie mai presus de lege şi le-a propus poliţiştilor să-şi întrebe cetăţenii din teritoriu cât de mulţumiţi sunt de activitatea lor prestată.

Premierul Emil Boc, prezent marţi la şedinţa de bilanţ pe anul 2009 a Inspectoratului General al Poliţiei Române, a salutat acţiunile rezolvate cu succes de această structură, dar a subliniat că trebuie câştigată bătălia poliţiştilor cu strada, pentru a spori siguranţa şi încrederea cetăţeanului în instituţiile statului.

Citeşte şi:

Vasile Blaga: "Ne trebuie mai mulţi poliţişti în stradă, mai puţini în birou"

"Imaginea Poliţiei naţionale este dată de imaginea pe care o are politia în fiecare judeţ şi localitate. În unele state din lume, procurorul general, şefii sunt aleşi de către cetăţeni, mă gândeam câţi dintre dvs. aveţi curajul să cereţi un vot cetăţenilor pentru activitatea pe care aţi prestat-o", le-a sugerat Emil Boc poliţiştilor aflaţi în sală.

Cetăţeanul este barometrul care ne spune că banul public pe care-l plăteşte aduce sau nu eficienţă. Controlul străzii trebuie să aparţină definitiv şi irevocabil poliţiei. Premierul a mai specificat că  "Poliţistul trebuie spă fie prietenul cetăţeanului."

În ceea ce priveşte egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii, el a spus că "Legea se aplică indiferent despre cine este vorba. Legitimaţia, oricare ar fi ea, de parlamentar, ministru, nu trebuie să bata niciodată legea. Legea trebuie aplicată indiferent de banii şi influenţa celui din faţa sa".

"Avem încă de câştigat bătălia cu strada. (...) Controlul străzii trebuie să aparţină definitiv şi irevocabil Poliţiei', a spus Boc, care a adăugat că sprijină punctul de vedere al ministrului Vasile Blaga privind reducerea personalului din birouri şi creşterea celui din stradă. El a subliniat, totodată, că este necesară şi o mai bună colaborare cu Poliţia locală.

"Infractorii nu trebuie să scape prin vicii procedurale sau slăbiciunea legii. ", a completat Boc.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite