Boc: Nu renunţăm la Ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că executivul nu renunţă la aplicarea OUG privind interzicerea cumulului de salarii pentru angajaţii de stat care sunt şi pensionari. "Asistăm la un dezmăţ pe bani publici", a spus şeful Guvernului. Pensie de 160 milioane de lei vechi de la Autoritatea Aeronautică Civilă plus reîncadrare pe 200 milioane lei vechi este doar un exemplu pe care şi-a bazat premierul

Boc a spus că miniştrii au discutat în Guvern sesizarea Avocatului Poporului şi "am formulat răspunsul, care va fi trimis Curţii Constituţionale". "Guvernul îşi menţine Ordonanţa care interzice cumulul pensiei cu salariul de stat. O asemenea decizie e morală şi realizează un act de dreptate în sistemul public", a spus premierul.

Boc a asigurat că "ţinta noastră nu sunt actorii, profesorii, asistenţii maternali", ci cu totul alte categorii, care câştigă de la stat, din pensie şi salariu, chiar şi 360 de milioane de lei vechi.

Boc a spus că în personalul diplomatic, un pensionar încadrat în regim special primeşte o pensie de serviciu de 50 milioane lei vechi, faţă de 20 milioane lei vechi cât ar fi primit pentru pensia în baza contribuţiei la asigurările sociale. Premierul a spus că pe lângă pensie, persoanele în cauză s-au reîncadrat la stat cu un salariu de 135 milioane de lei vechi.

Un alt exemplu al lui Boc este din magistratură, în care un magistrat pensionat în regim special primeşte 160 milioane de lei vechi, iar din salariu încă 160 milioane lei vechi.

O altă situaţie prezentată de Boc este din Autoritatea Aeronautică Civilă - pensie de serviciu de 160 milioane de lei vechi plus salariu de 200 milioane de lei vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite