Boc reafirmă intenţia de a-şi asuma răspunderea pe o serie de legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a afirmat astăzi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernământ, că îşi va asuma răspunderea pe proiectele de legi anunţate, menţionând că printre acestea vor fi Legile Educaţiei.

"Practic este timpul deciziilor. Fiecare român pierde pentru că deciziile majore privind reforma statului nu au fost luate. Timpul nu mai are răbdare cu noi. De aceea, după mai bine de opt luni, este timpul deciziilor pe ce înseamnă reforma statului şi vom începe cu cele trei legi majore pentru că, repet, această Coaliţie a fost înfiinţată printre altele şi pentru a realiza reforma".

Boc a asigurat că şi pachetul legislativ ce vizează educaţia va face obiectul asumării răspunderii guvernamentale.

Social-democraţii Liviu Dragnea şi Marian Oprişan au declarat, la rândul lor, că unul dintre subiectele abordate în şedinţa de astăzi a coaliţiei va fi asumarea răspunderii Executivului.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a susţinut că Executivul trebuie să ducă la bun sfârşit reformele incluse în programul de guvernare. "Acest Guvern are câteva realizări certe, în primul rând acordul de împrumut cu CE şi FMI care au scăpat România de o scădere a standardului de viaţă de cel puţin 20%, 30% în această perioadă. Sunt şi alte lucruri şi există o agendă pe care coaliţia a fixat-o şi care trebuie realizată indiferent că avem sau nu alegeri. Aici intră justiţia, educaţia, descentralizarea, reducerea aparatului finanţat din buget", a spus Stolojan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite