Boc: "Oricine e capabil de muncă în această ţară, să muncească. Şmecherii trebuie să dispară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Boc a cerut prefecţilor să îi sprijine pe şefii direcţiilor de prestaţii sociale în controlul modului de acordare a ajutoarelor sociale şi sistarea imediată a plăţilor necuvenite, arătând că în 20% din cazuri venitul minim garantat este asigurat pentru persoane cu "maşini şi case de lux".

UPDATE  Emil Boc: "Guvernul este pregătit pentru orice variantă" 

"Suntem pregătiţi pentru orice variantă, asta vreau să ştiţi", a răspuns Boc, întrebat fiind ce şanse există ca măsurile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi nu au fost declarate neconstituţionale de CCR să intre în vigoare de la 1 iulie.

UPDATE Reguli de responsabilitate fiscală vo fi introduse de Guvern la nivel local pentru a limita cheltuielile Executivul va introduce, săptămâna viitoare, reguli de responsabilitate fiscală la nivel local în cheltuirea fondurilor publice, după ce a constatat că nivelul cheltuielilor cu bunurile şi serviciile a crescut în administraţia locală, în timp ce la nivel central a scăzut, a declarat premierul Boc.

"Date pe care le am de la Ministerul Muncii arată că în jur de 20% din totalul cazurilor sunt ilegale. Oamenii care au alte venituri complementare în afară de salariu primesc ajutor de la stat. Oricine e capabil de muncă în această ţară, să muncească. Şmecherii care încearcă să primească pe uşa din dos bani de la stat fără a munci trebuie să dispară din ecuaţia economiei", a spus Boc, duminică, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

Mai citeşte

Radiografia unei crize care seamănă cu cea de acum: Statul cheltuieşte banul public în dezmăţ!

Potrivit premierului, verificările efectuate până în prezent în cazul a 25% dintre dosarele de acordare a venitului minim garantat au relevat că în 20% din cazuri acest ajutor social este alocat necuvenit unor persoane care dispun de "maşini şi case de lux".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite