Boc: Şeful Eximbank ar trebui să ceară reducerea salariului, altfel ar putea fi demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Premierul Emil Boc a afirmat, ieri seară, că directorul Eximbank, Ionuţ Costea, ar trebui să urmeze gestul directorul general al Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, şi să ceară reducerea salariului, avertizând-ul că, în caz contrar, ar putea fi demis.

"Este o procedură extrem de complicată până schimb un director de bancă. Dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a făcut Ionuţ Popescu, tocmai pentru a da un semn de solidaritate în aceste vremuri grele cu toţi românii. Dacă nu, vom face la un moment dat acest lucru, dacă nu se va lua şi acolo decizia de a avea salariu redus conform unor salarii de la stat", a declarat Boc ieri seara la OTV.

El a adăugat că directorul Eximbank, Ionuţ Costea, despre care s-a scris că ar câştiga peste 20.000 de euro pe lună, trebuie să facă "primul gest moral şi politic" de a intra "la normalitatea din România". Potrivit lui Emil Boc, salariul lui Ionuţ Costea nu ar trebui să fie mai mare de 1.000 de euro, corespunzător indemnizaţiei unui secretar de stat.

Afirmaţiile lui Emil Boc apar în contextul în care directorul general al Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, a propus Consiliului de supraveghere al Fondului să i se reducă salariul la nivelul celui primit de un secretar de stat, adică la 4.800 lei net, începând cu luna viitoare. Fostul director al Fondului, Daniela Lulache, a dezvăluit recent că beneficia de un salariu net de 13.000 de euro pe lună, sumă care nu include sporurile şi bonusurile.

În luna octombrie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că EximBank, condusă de Ionuţ Costea, cumnatul liderului PSD Mircea Geoană, ar fi trebuit să rămână în regimul instituţiilor statului şi să fie supusă legii unice de salarizare a funcţionarilor publici, fiind o bancă alimentată cu bani de la buget. El l-a criticat pe Costea pentru că primea un salariu de aproximativ 25.000 de euro pe lună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite