Boc: "Guvernul rămâne câtă vreme are susţinere politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc s-a consultat ieri cu parlamentarii Puterii în perspectiva asumării răspunderii pe Codul Muncii, declarând că un guvern rămâne în funcţie câtă vreme are susţinere politică.

„Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă, asta vă pot asigura!", a declarat Boc, chestionat dacă ar fi dispus să demisioneze, în condiţiile în care în PDL se vorbeşte despre schimbarea sa cu un premier independent.

Şeful Executivului nu s-a arătat îngrijorat nici de apropierea Congresului UDMR (26-27 februarie), termen fixat de Băsescu pentru reluarea discuţiilor privind funcţia de premier, precizând că protocolul de colaborare dintre PDL-UDMR-UNPR ar putea fi definitivat în această săptămână.

Alt examen pentru Boc îl constituie moţiunea de cenzură pe care Opoziţia a anunţat deja că o va depune cu ocazia asumării. Dezbaterile privind posibila înlocuire a lui Boc au generat confuzie printre parlamentarii democrat-liberali, care au diverse interpretări ale acestui scenariu: fie „Băsescu a vrut să taie elanul Opoziţiei recent unificate, ­creând această nebunie", fie „Boc va fi schimbat săptămâna viitoare cu un tehnocrat care să redea încrederea românilor în Guvern".

Confuzie generată de Traian Băsescu

Confuzia a fost amplificată ieri şi de schimbul de replici dintre preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Internelor, Traian Igaş. „Stai să vedem cu premierul şi după aia..." i-a spus Băsescu ministrului la plecarea de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde a avut loc o şedinţă de bilanţ.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a susţinut că Băsescu nu s-a referit la schimbarea lui Boc. Potrivit acestuia, şeful statului i-a transmis lui Igaş că aşteaptă un răspuns de la premier în legătură cu achiziţionarea unor elicoptere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite