Boc: Ori tăiem salariile şi pensiile, ori în decembrie Guvernul va sista plăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul ministru Emil Boc
Primul ministru Emil Boc

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor de la Ministerul Muncii, că alternativa la măsurile anunţate de Guvern este plata unor salarii şi pensii scăzute sau sistarea acestor plăţi din luna decembrie

"Dialogul social nu se va opri niciodată, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intenţie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea răspunderii, interval în care vom continua discuţiile cu sindicatele, patronatele, partidele. În esenţă însă, ori majorăm taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este să plătim salarii şi pensii mai mici sau din decembrie să nu mai plătim deloc", a spus Boc, înaintea discuţiei cu sindicatele.

Totodată, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a afirmat că modificarea scrisorii "ar fi o eroare". Vezi aici detalii.

Anterior, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat că scrisoarea de intenţie pe care Guvernul urmează să o trimită FMI nu se va modifica, astfel că salariile tuturor bugetarilor vor scădea cu 25%, iar pensiile cu 15%.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale se întâlnesc astăzi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi premierul Emil Boc, pentru o nouă rundă de discuţii privind măsurile de austeritate incluse în scrisoarea de intenţie pe care Executivul urmează să o trimită FMI.

În funcţie de rezultatul discuţiilor de astăzi, sindicaliştii se vor reuni pentru a stabili calendarul protestelor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat astăzi că dacă Guvernul nu modifică scrisoarea de intenţie către FMI, sindicatele ar putea face grevă în maxim o săptămână şi nu pe 31 mai, aşa cum a anunţat iniţial. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite