Boc: Avem cadrul tehnic ca în 2011 să mergem la mare pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat vineri că în 2011 se va putea merge la mare direct pe autostradă, adăugând însă că "mai există o problemă" legată de siturile arheologice din zona Cernavodă.

"Avem cadrul tehnic pregătit ca anul acesta să mergem la mare pe autostradă, de la Bucureşti la Constanţa, inclusiv centura ocolitoare a municipiului Constanţa. Există două probleme tehnice legate de un tronson de autostradă în zona, dacă nu greşesc, Cernavodă - Constanţa cu privire la siturile arheologice şi la descărcarea de situri arheologice. Acolo se caută o soluţie ca pe o porţiune precis delimitată să se asigure traficul spre mare, dar cea mai mare parte a traseului va fi finalizat în regim de autostradă, cu menţiunea că, acolo unde există problema cu siturile arheologice, pentru o porţiune din traseu se găseşte o soluţie tehnică care să permită continuarea drumului spre mare", a declarat premierul la o reuniune la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Termenul de finalizare al autostrăzii Bucureşti - Constanţa era iulie 2011.

Întrebat despre noul Cod al Muncii, premierul a afirmat că "există posibilitatea" ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe el, adăugând însă că discuţiile cu sindicatele referitoare la el vor continua şi vineri. Emil Boc a precizat că decizia privind asumarea va fi luată după şedinţa de Guvern, dar că "vor fi consultări şi în Coaliţie" cu privire la asta.

Joi,  premierul Emil Boc  a declarat că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul depăşit, "un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite